– Sjokkert over mangelen på rutiner på flyplass

EL ALTET/OSLO

Mandag kom Maya Heimstøl og reisefølget seg på et fly fra Alicante-Elche-flyplassen til Oslo. På El Altet var det kaotisk og de sto nærmere halvannen time i kø.

– Da var det ganske rolig. Politiet brukte over én time før de begynte å fortelle oss at vi måtte stå minst 1 til 2 meter fra hverandre. De fleste  fulgte oppfordringen, mens noen bare ble stående. Alle ikke-norske måtte ut av køen og måtte vise billetter og lignende for å fortelle hvordan de skulle komme videre, forteller Heimstøl.

Flyet, som gikk klokken 15.30, var i rute. Det som ventet på Oslo Lufthavn Gardermoen var skuffende.

Sett denne? Kaos på Alicante-flyplassen

- Vi hadde virkelig trodd at vi ville blitt sluset gjennom for ikke å spre eventuell smitte. Vi gikk gjennom hele avgangshallen, også innom toalettet. Videre til rulletrappa. Der var det full stopp. De hadde satt opp noen sperringer, men det var vanskelig å se hvor vi skulle gå. Vi ble oppfordret til å holde avstand, men mange var skikkelig sure og bare gikk på. Securitas og Heimevernet bare stod der og var kun interessert i å sjekke de som ikke var norske, sier Mary Heimstøl.

Etter passkontrollen bar det rett inn i taxfree-butikken for mange. Det var ingen flere kontroller, ikke noe helsepersonell. 

- Hva i alle dager holder de på med? Jeg er sjokkert over mangel på rutiner og hva vi skal forholde oss til, sier Heimstøl som nå er i 14 dagers karantene.   

Les mer om:

Reise