Sjekker vannforurensning i Mar Menor i skjellene

I Mar Menor har forskere fra det spanske oseanografiske instituttet med base i San Pedro del Pinatar studert tilstedeværelsen av tungmetaller, organisk forurensning og andre giftstoffer i to arter, skjell og sjøagurker.

MAR MENOR

Forskere analyserer tilstedeværelsen av urban forurensning, plantevernmidler eller gruvedrift i disse to artene og de fungerer som «varslere» av utslipp i lagunen.

Inntil nå har studier av forurensende utslipp og deres tilstedeværelse i arter fokusert på det sørlige bassenget i Mar Menor, et område med høy tilstedeværelse av tungmetaller. For første gang har det blitt utført en analyse av forurensende stoffer, ikke bare metaller, men også de som kommer fra urbane miljøer av hele lagunen. Dette for å lokalisere punktene for utslipp, konsentrasjonsnivået i arter og deres tilstedeværelse i den tropiske kjeden. 

Blåskjell eller østers klarer å filtrere en stor mengde vann, og integrerer dermed forurensende stoffer som kan være skadelig for mennesker.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.