Sjekker tempen før «julemarked-spesial»

I dag klokken 12 åpnet Sjømannskirken i Torrevieja dørene for årets julemarked.

Terje Aspdahl

Publisert 7. november 2020 15:03

TORREVIEJA

Klikk på bildene øverst for å se flere

– Det er ikke så overraskende at det er mange færre besøkende når dørene ble åpnet i dag. Det er som forventet, sier Elsa Sandberg i sjømannskirkens arbeidsgruppe til Spaniaavisen. Folk er jo forståelig nok redde for smitte og det er liten tvil om at det ikke er så mange nordmenn på kysten nå.

– Jeg er redd det i år blir en brøkdel av omsetningen vi hadde i fjor, som var på 44.000 euro, sier Sandberg.

Sjømannsprest og daglig leder, Anita Dalehavn, har den oransje ledervesten på for anledningen og styrer antall besøkende slik at det ikke skal overstige 30 i slengen.

– Foreløpig går det greit å holde kontroll på tellingen. Med årets arrangement har vi markedet åpent gjennom flere uker, hver onsdag og lørdag fra klokken 12-15, frem til 28 . november. Med det håper vi på et jevnt besøk uten besøkstopper hvor vi må begrense antall besøkende, sier Dalehavn.

Nytt ved årets julemarked er at all betaling av juleprodukter foregår digitalt.

– Vi vil ta imot så lite kontanter som mulig. Derfor har vi alle digitale måter å betale på plass. Først plukker man ut hva man vil kjøpe og får med seg en lapp med beløpet hit til meg. Her betaler man enten med kort eller via Vipps, for deretter å plukke opp de kjøpte varene, sier «betalingsansvarlig», Susanne Höyberg.

Smittevern er høyt prioritert i kirken. Alle får målt kroppstemperaturen, og for en enklere sporing i tilfelle smitte må man også registrere seg med navn og telefonnummer før man slipper inn.