Siri og Stein Johnny forsøkt ranet midt på dagen

Nå advarer de andre.

Spaniaavisen

Publisert 20. desember 2012 09:25

BARCELONA/ALFAZ

Mandag ble Siri T. Myklebust og sønnen Stein Johnny Myklebust fra Alfaz forsøkt ranet midt på lyse dagen i sentrum av Barcelona. Kjeltringer punkterte dekket på bilen og ville ha dem inn i en sidegate.

Siri T. Myklebust var på helgetur med sønnen Stein Johnny til Barcelona for å se fotballkamp. Sent søndag kveld spilte nemlig Barca hjemme på Camp Nou. Mandag formiddag satte de to seg i bilen for å kjøre fra storbyen og hjem til Alfaz.

– Vi hadde ikke kjørt veldig lenge inne i sentrum av byen da en moped kom opp på passasjersiden av bilen og viste med hendene at dekket på bilen vår holdt på å miste luften. Han sa til oss at vi skulle følge etter ham, fordi han visste om en flink mekaniker. Etter hundre meter ville han ha oss inn i en liten sidegate. Jeg har lest mye om slike forsøk på ran i Vikingposten det siste året, og var krystallklar på at jeg ikke ville følge han, forteller Siri T. Myklebust.

Les også: Ranet bilister på motorveien i Alicante og Murcia

Hun kjørte videre cirka 300 meter og fant en luke i veikanten der hun kunne parkere.
 – Nå viste det seg å være rett utenfor en Ford-forhandler. Mer flaks går det ikke an å ha! Bakdekket på passasjersiden var helt flatt med en stor flenge i på kanten. Ford-mekanikerne sa det var helt tydelig at noen hadde brukt en skarp og spiss gjenstand for å kutte hull i dekket, forteller Siri T. Myklebust.

Hun er klar på at denne historien må ut i Vikingposten. Til skrekk og advarsel for andre nordmenn i Spania. Familien Myklebust kjører en norskregistrert bil, og er med det mer sårbare når man ferdes i landet.
– Både jeg og mannen min, som er på jobb i Nordsjøen og ikke kunne være med på fotballkampen, har lest om landeveistjuver i Vikingposten. Derfor er vi alltid veldig oppmerksomme når vi er rundt og farter. Jeg hadde for eksempel fylt full tank på bilen i god tid før vi kjørte inn i Barcelona. Dessuten er vi gjennom avisen deres blitt gjort oppmerksomme x-antall ganger at vi ikke skal stoppe for andre enn uniformert politi når man ferdes på spanske veier.
Denne lærdommen hadde jeg helt klart i bakhodet når denne mannen på mopeden kom opp på siden for å få oss til å følge etter ham, sier Siri.

Les også: Bompengeavgiften økes over hele Spania

Hun måtte ut med noen hundrelapper for å få nytt dekk, men det er småpenger i forhold til hva hun kunne blitt utsatt for hvis hun hadde fulgt kjeltringen på moped inn i en sidegate.
– Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd da. Det var tross alt bare meg og Stein Johnny på 13 år i bilen. Nei, jeg kjørte med låste dører og tok bare ned vinduet noen centimeter for å høre hva mannen på mopeden ville, sier hun.