Sigøynere tyvkoblet seg på vannet til Marit

...nå vurderer hun å flytte.

Spaniaavisen

Publisert 27. juli 2017 10:29

LA NUCIA

I mai i år flyttet det inn okkupanter i nabohuset til Marit Thomassen. Siden har det bare vært problemer, og nå vurderer hun å flytte.

Huset ved siden av Thomassen sitt i El Tossal hadde stått tomt i mange år da en marokkansk familie flyttet ulovlig inn i det. Hun fikk vite at det handlet om fattige folk, og tenkte at så lenge de ikke lagde problemer for henne, var det ikke hennes sak.

– Naboene fortalte meg at det var en familie bestående av en gravid mor, far, et lite barn og en tenåring. Jeg tenkte at så lenge de ikke gjorde noe kriminelt mot meg, så hadde jeg ikke noe problem med at de bodde der. Men jeg lurte litt på de sanitære forholdene, de hadde jo hverken vann eller strøm der.

Thomassen var i Norge i juni måned, og da hun kom tilbake til Spania i juli, var familien borte og det var en ny familie der, tilsynelatende sigøynere.

Sett denne? Fly ble stående fast på rullebanen – asfalten smeltet

– Nabolaget var i opprør, men ingen turte gjøre noe, meddeler Thomassen. Jeg tenkte igjen at det var ikke min sak så lenge okkupantene oppførte seg. Men så fikk jeg en høy vannregning for perioden ingen hadde vært i leiligheten min, og fikk høre av naboene at sigøynerne hadde koblet seg på anlegget.

Vannleverandøren ble varslet. På den tiden var Thomassen i Alcala del Jucar et par dager sammen med søsteren sin.

– Da jeg kom tilbake fikk jeg vite at vannselskapet hadde vært der og plombert muligheten for å koble til vannet på nytt. Det ble også en storstilt politiaksjon med hele 18 politifolk, men det tok ikke lang tid før okkupantene var tilbake.

En kveld hørte Marit at en hund bjeffet og bjeffet fra nabogården. Det viste seg å være sigøynernes valp, som de hadde stengt inne i garasjen uten mat og vann. Den fortsatte å bjeffe til langt ut på natt.

Gjør som flere enn 22.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Det var fryktelig varmt ute, og den stakkars valpen led. Ingen av naboene turte å gjøre noe, de var redde for bråk. Politiet hadde advart oss mot sigøynerne og hva de kunne finne på. Jeg ringte til Rita Ringdal, som jeg vet er en uredd dyrevenn, og spurte henne om råd. Hun kom nesten med én gang. Den utslitte valpen bjeffet litt da hun kastet stein på garasjedøren. Det endte med at Rita ringte en dyrebeskyttelse og politiet. Rett før de ankom stedet, kom husokkupantene tilbake. De slapp ut hunden, som var veldig sulten og tørst.

Før Ringdal rakk å reise derfra den dagen, kom det flere sigøynere, som begynte å bære ut ting fra leiligheten, som dyner og puter.
– Rita spurte om de skulle flytte, men de svarte at de kom tilbake om et par timer, men det gjorde de ikke. Jeg lyttet etter lyder gjennom natten, og hørte kun en skrapelyd. Det viste seg å komme fra valpen, som nok en gang var innelåst, denne gangen i leiligheten. På nytt tok Rita kontakt med dyrebeskyttelsen, som dukket opp sammen med politiet. Det endte til slutt med at de tok med seg valpen.

Nå håper Thomassen at de som er ansvarlige for leiligheten låser den av.
– Jeg blir ikke forundret om de kommer tilbake, selv om de nå ikke vil greie å koble seg til hverken vann eller strøm. Jeg vurderer nå å flytte, for det er ikke noe hyggelig å leve slik.