Arkivet

Sier ja til samarbeid om frivilligsentral i Torrevieja


TORREVIEJA

Den norske klubben i Torrevieja vil starte et samarbeid om oppstart av en frivilligsentral Costa Blanca sør.

Etter det første møtet i mars om oppstart av en slik sentral sør på Costa Blanca er det nå klart at Den norske klubben i Torrevieja (DNKT) vil samarbeide for å få ideen realisert.

Fagsjef i IOGT, «International organisation of Godtemplars», Grethe Reinhardtsen er på Costa Blanca for å sondere mulighetene for den nye sentralen. – Som dere kjenner til vurderer IOGT å starte opp en frivilligsentral i Torrevieja i samarbeid med frivillige og ønskelig også kommunene rundt. Saken er presentert for IOGT`s sentralstyre, og ble der godt mottatt. Men med bakgrunn i at IOGT er en medlemsorganisasjon ønsker sentralstyret at medlemmene skal være med å bestemme. Det er jo litt spesielt å gå i gang med tiltak utenfor Norges landegrenser, sier fagsjefen til Vikingposten. I den anledning er jeg her nå. Jeg skal utarbeide saken som skal legges frem og har i den anledning tatt noen bilder og filmet litt til en liten videopresentasjon.  Saken er berammet til landsmøtet i Bergen 18-20 august.

Grethe Reinhardtsen er fagsjef hos IOGT.

Hos DNKT er styremedlem Marianne Nordsether mer enn positiv over å kunne starte opp med et mulig samarbeid.

– Klubben har holdt stengt siden mars 2020 opp vi trenger en «boost» når samfunnet snart åpner opp igjen. Det er hele styret i klubben enige om. Vi ønsker oss flere, og at nye mennesker vil ta turen innom oss. Et samarbeid med Frivilligsentralen mener vi vil komme både klubben og den nye sentralen til gode, sier Nordsether.  Hun har vært jevnlig innom klubbens lokaler for å sjekke at alt er i orden under tiden den har vært stengt.

– Det er viktig å kunne starte opp med noe nytt og spennende. Vi trenger flere medlemmer og Frivilligsentralen trenger et ansikt utad og lokaler. Det har vi her, slår Marianne Nordsether fast. Vi kan komplementere hverandre godt.

Tirsdag var det møte i klubbens lokaler i Torrevieja. – Jeg fikk selv hilse på og er positivt overrasket over gjestfriheten hos DNKT. Klubben driver jo egentlig litt som frivilligsentraler. De tar vare på folk, arrangerer treff og aktiviteter, men kanskje aller mest sosialt samvær. Vårt konsept, som er «Frivilligsentralen Costa Blanca Sur IOGT», har som mål å gjøre mye av det samme, men da kanskje mer personifisert. Som hjemmebesøk, være med til offentlige kontorer, lege også videre. Vi vil fungere som et bindeledd mellom den personen som har det vanskelig og diverse instanser og eventuelt familie. Det er viktig å poengtere at vi ikke skal drive behandling, men bare være en støtte i hverdagen, sier Grethe Reinhardtsen.

Den norske klubben åpner dørene etter pandemien i september.

– Jeg reiser hjem til Norge 5. juni for å få vaksine og jeg håper disse møtene vil være god nok grunn for å slippe karantenehotell når jeg forhåpentligvis lander med Norwegian på Flesland, sier styremedlem Nordsether.

Les mer om:

Nyheter