Showmann til Costa Blanca med ny forestilling

Steinar Lyse gleder seg til gjensynet med norsk publikum i Spania.

Terje Aspdahl

Publisert 5. mars 2009 04:27

TORREVIEJA

Humorist Steinar Lyse er på vei til Costa Blanca med sin nye forestilling «Slipp latteren løs – den er vår».

 – Den er en blanding av fjorårets forestilling «Jeg er mann – så sånn er det» og den siste «Bare meg – eller..?» Begge forestillingene er forundringer rundt blant annet det å være mann og ikke minst alt det rare vi mennesker går og tenker på, sier Lyse til Vikingposten. 17. mars inntar han podiet, i sjømannskirken i Torrevieja og 19. mars Minnekirken (Villajoyosa), med forestillingen.

– Dette er dagligdagse saker som jeg tror alle kjenner seg litt igjen i. Hvis de ikke kjenner seg selv, så kjenner de sikkert noen andre. Kanskje den som sitter ved siden, sier Lyse som vil ha folk til å smile og le i disse «ulvetider». Med feriehus i Guardamar skriver han de fleste tekstene derfra.

– Her får jeg virkelig inspirasjon og ikke minst ro og anledning til å tenke over hver enkelt tekst og idé. Bare det å sitte på en strandrestaurant og observere ulike mennesker kan gi både ideer og inspirasjon. Og ikke minst snakke med forskjellige mennesker om alt og ingenting, sier komikeren. Etter fin mottakelse på hjemmebane, har Stavanger- humoristen store forventninger til returen til Costa Blanca.

– Jeg gleder meg voldsomt. Det var utrolig gøy sist jeg opptrådde i sjømannskirken. Publikum var fantastisk. Det er i sånne stunder man virkelig setter pris på det å være komiker, innrømmer Lyse, som denne gang blir bare en uke i Spania. Så vender han hjem til rekordtidlig sesongstart, og jobben som speaker på Viking stadion. Den
sluntrer han ikke unna.