REISE

Sevilla kåret til europeisk hovedstad for smart turisme i 2023

Sevilla ble i går, 30.november, i Brussel, kåret til «European Capital of Smart Tourism 2023».


SEVILLA

Sevilla er den tredje mest besøkte urbane destinasjonen i Spania samt den med høyest vekst innenfor antall besøkende. Takket være nettopp dette lever én av fire innbyggere av turisme. Med denne utmerkelsen plasseres Sevilla på toppen av den internasjonale rangeringen.

Mottoet til Sevilla-kandidaturen er «Deling er smart». Med dette ønsker de å formidle at deling av erfaringer, områder og ideer er den smarteste måten å forbedre seg på. Byen konkurrerte med to andre spanske byer, Gijón og San Sebastián, for å kvalifisere seg til tittelen gitt av EU for å utmerke reisemål som har valgt innovasjon for å gjøre turismeutviklingen mer bærekraftig.

Sevilla ble målt opp mot 28 andre kandidater fra 13 land, men bare syv på listen ble invitert til Brussel for å presentere forslagene sine for en europeisk jury. Juryen verdsatte Sevillas prestasjoner innen tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering og engasjement for historisk arv og kreativitet. Men imponerte også med dens komplette aktivitetsprogram for 2023.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.