Sevilla – byen med de flotte byggverk video

Er du interessert i gamle og vakre byggverk? Har du lyst å oppleve ekte flamenco? Sevilla inneholder det meste man kan tenke seg av spansk historie.

Terje Aspdahl

Publisert 12. januar 2012 10:58

SEVILLA

Byen er hovedstaden i Andalucia og er Spanias fjerde største by. Den er et viktig historisk, kulturelt, kunstnerisk og politisk senter i Spania.
Klimaet, folket og sin historie gjør Sevilla til en svært populær by å besøke.

Hvis du ikke har vært i Sevilla, vil antagelig byen oppfylle alle dine forventninger. Sevilla sies å være flamencoens fødeby. I mylderet av smale, krokete gater dukker det hele tiden opp vakre bygninger, monumenter og innbydende plazaer.

Se våre bildeserier fra andre steder i Spania her

Gamlebyen utgjør sentrum av Sevilla. Med sine trange smug er det en avslappet stemning i denne delen av storbyen. Det vrimler av små tapasbarer og cervecerías i en salig miks med gotiske palasser og rekker med appelsintrær.

Byens kanskje aller største stolthet er den gotiske katedralen fra 1200-tallet. Ifølge UNESCO er den Europas største gotiske byggverk. På sitt største er katedralens grunnplan 116 meter langt, og 76 meter bredt. Det høyeste punkt er på 42 meter.

Trenger du leiebil i Spania? Gratis servicetelefon og prisgaranti. Se tilbudet her

Skal man ha med barna, finnes flere parker og attraksjoner som burde få familiens yngste til også å kose seg. Først og fremst gjelder dette fornøyelsesparken Isla Magica, som ligger på øya Isla de la Cartuja i Guadalquivir-elven. Sjekk åpningstidene på www.islamagica.es.

For 500 år siden var Sevilla en av Europas aller rikeste byer, og dette ser du fortsatt tydelige spor etter i arkitekturen og de mange overdådige bygningsfasadene. Byen er vel verdt et besøk og er du heldig kan man finne billige flybilletter på Internett.

Se video under her