Setter salgsrekord under pandemien - selger hus «usett»

For meglerfirmaet Spaniabosted ligger det an til rekordsalg av boliger i januar.

Terje Aspdahl

Publisert 22. januar 2021 10:52

TORREVIEJA

Anders Westad (34) og Markus Lundberg (24) er guttene bak eiendomsfirmaet, som de startet opp sensommeren 2019. Et knapt halvår før pandemiens utbrudd i mars 2020.

– Vi var tidligere kollegaer da vi jobbet i et norsk meglerfirma i Punta Prima, og fant fort ut at kjemien og samarbeidet fungerte veldig godt. Etter 2,5 år og en bratt læringskurve valgte vi å ta steget videre for å begynne for oss selv. Tanken og formålet med «Spaniabosted» skal være å kunne tilby en premium rådgiving ovenfor alle våre kunder, uavhengig av om det er kunder på jakt etter en eldre, mindre byleilighet eller en ny herskapelig villa. Vi strekker oss langt for kundene. Det tror vi også er mye av grunnen til at vi har kommet oss såpass bra igjennom denne tøffe perioden, forteller  Markus Lundberg.
  «Spaniabosted» samarbeider også med Jan Erik Andersen i meglerfirmaet «Spania1» i Bergen.

– Vi ivaretar «Spania1» sine interesser i Spania, et samarbeid som fungerer veldig bra. 

Sett denne? Dette er den dyreste boligen i Alicante – og den er ikke helt ferdig …

Etter oppstarten i 2019 gikk det raskt oppover for Westad og Lundberg.
– Det ble raskt fullbooket med visninger, og salgene kom deretter. Men da covid-19 slo til, ble det bråstopp i boligmarkedet. Spesielt de første månedene var det mye usikkerhet rundt situasjonen, og de aller fleste nordmenn valgte å legge planene på is på ubestemt tid. Vi kan telle på en hånd hvor mange kunder som kontaktet oss og som faktisk kjøpte bolig over en periode på flere måneder, sier Lundberg.

Hvordan vurderer dere markedet nå – og hva tror dere om året som helhet?
– Fortsetter januar-måneden som den har vært til nå med syv salg, vil vi få en rekordmåned. Samtlige salg ble gjort via live videovisning, og uten at kundene fysisk var tilstede. En av grunnene til disse salgene kan være at nordmenn nå ser lyset i tunnelen og ser frem til igjen å kunne feriere med sol og varme. At det har vært en kald vinter hittil i år og at den norske kronen har styrket seg betraktelig, kan også ha gitt en positiv effekt. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid dette vil ta, men nå som vaksinering er i gang, er vi hvert fall på rett vei. Den første halvdel av 2021 vil nok fortsette å være «redusert», men interessen vil forhåpentligvis ta seg opp i takt med positive resultater av vaksineringen. Totalt sett er vi positive til det nye året og ser for oss at det vil komme en bølge av nordmenn som ønsker seg en feriebolig i Spania.

 «Spaniabosted» har sine salgsområder både på Costa Blanca og Costa Calida.

– Hovedfokuset vårt har vært på Costa Blanca, og vi har klart flest salg i dette området. Ettersom vi har kontor her, i Punta Prima syd i Torrevieja, blir det også mest naturlig å selge i dette området. Når det er sagt ser vi enn økende interesse for Costa Calida. Kunder som søker bolig nære stranden har mer å velge mellom i dette området blant nybygg, og prisnivået er også noe lavere, avslutter Lundberg.