Sesongstenger for vinteren i La Nucia

Linda og Helge Stokke har drevet Akinon i to år. Nå har de besluttet å stenge dørene tre måneder om vinteren.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2010 08:50

LA NUCIA

Disse månedene har vært så stille ved helse- og velværesenteret at ledelsen nå velger å bevilge seg litt ferie, kurse seg og skape nye kundeforbindelser i Norge og Skandinavia.

– Vi kommer til å satse på det skandinaviske markedet generelt og det norske spesielt. Markedet her på Costa Blanca er for lite for oss. Nå satser vi mer på helse- og velværereiser, og vil kombinere kursopphold med kost og losji. Vi har allerede skrevet under en samarbeidskontrakt med helsemagasinet VOF (Vitenskap & Fornuft) som har professor Dag V. Poleszynski som ansvarlig redaktør. VOF skal holde to kurs hvert halvår her hos oss. Sentralt på kursene står læren og informasjon om lavkarbo/høyfett kosthold, trening og livsstil. På disse kursene vil det også bli mulig for lokale deltakere å melde seg på, forteller daglig leder ved Akinon, Linda Stokke til Vikingposten.

Les også: 500 gjester på åpningen av nytt norsk velværesenter

– Når dere nå stenger dørene for tre måneder, er dette første skrittet på en permanent stenging?
– Absolutt ikke. Og jeg skjønner folk kommer til å stille dette spørsmålet. I de to årene vi har hatt åpent har vi evaluert driften kontinuerlig. Vi har derfor kommet til at vinteren fra desember til slutten av januar er lavsesong her hos oss. I år stenger vi fra 15. november til 15. februar 2011. I løpet av denne perioden skal vi evaluere produktet vårt, og videreutvikle, tilpasse og forbedre det når vi igjen åpner. Dessuten skal vi også unne oss en ferie, sier Linda Stokke.

I tillegg forteller Stokke at de har hatt suksess med å arrangere bryllup det siste året, og at bestillingene for brylluper neste sommer allerede er kommet inn.

Les også: Satser nær 80 millioner kroner på senteret

Staben ved senteret blir redusert i løpet av den stengte vinterperioden, og de eneste som ennå er tilbake med kontrakt er spa-terapeutene. De skal ha litt ferie og kurse seg til senteret igjen åpner dørene neste år.

– Nå skal både jeg og Helge hjem til Norge og jobbe for å selge inn tilbudet vårt til nye kundegrupper. Vi skal rett og slett ta en del av markedsføringsjobben selv. Det blir en del reising rundt i Skandinavia i løpet av vinteren. En spennende og veldig viktig jobb, hevder Stokke.