Serverer Spanias svar på norsk pinnekjøtt

Reuma Sol serverer for tiden geitekjøtt. En gammel spansk mattradisjon som er så å si helt lik norsk pinnekjøtt.

Spaniaavisen

Publisert 3. desember 2010 07:37

ALFAZ

Da kjøkkensjef Angel Moran Blanco smakte på norsk pinnekjøtt for aller første gang tidligere i år, visste han med en gang at spanjolene har en liknende rett. Men de har byttet ut sau med geit.

Nå går geitekjøttet unna som varmt hvetebrød i restauranten på Reuma Sol. En virkelig smakfull og fantastisk god rett.

Les også: Inviterer Costa Blanca-nordmenn på lutefisk

– Kjøttet likner veldig på norsk pinnekjøtt. Det er geitekjøtt av voksne dyr. Det er røkt lenge på eik. Så er det saltet og marinert med olje, paprika, hvitløk og oregano. Til slutt er det tørket i over tusen meters høyde nord i Spania. Dette fordi kjøttet må tøkes og lagres kaldt. Retten stammer fra hjembyen til kjøkkensjefen vår – Leon, forteller hotellsjef Siv Skare til Vikingposten.

Hun forteller veider at kjøttet vannes ut akkurat som pinnekjøtt og så skal det koke i fire timer før det er klart til servering.

Les også: Skrøt etter TV3-kokkens ryddesjau

– Vi hadde en gastronomisk uke her fra 19. november med denne retten som spesialitet. Men siden geitekjøttet er så populært velger vi å ha det på menyen helt frem til jul. Til kjøttet serverer vi poteter, kål og en spesiell pølse som også kommer fra samme området nord i Spania. Oppskriften til denne retten er veldig gammel. For mange, mange år siden tilberedte bøndene oppe i fjellet dette kjøttet, for så å ta det med til byen og bruke det som betalingsmiddel, forteller Skare.

Er du interessert i nye retter, men likevel vil ha en smak av norsk jul, er det bare å ta turen til restauranten på Reuma Sol. Vikingposten smakte på retten, og vi kan virkelig anbefale den. Smaken var fyldig og sterk. Og det minnet veldig mye om et norsk godt pinnekjøtt.
Velbekomme!