Ser lyset på Costa Blanca

Norgesmester i humor i 1982 (sammen med Per-Inge Torkildsen) Steinar Lyse (56), finner inspirasjon til nye show og foredrag på Costa Blanca når høsten og vinteren melder seg i Norge.

Terje Aspdahl

Publisert 15. oktober 2008 21:03

TORREVIEJA

– Vi har hatt feriehus her siden en kamerat viste oss stedet i 2003.
Siden er det blitt jevnlige turer ned hit til kysten. Ofte er familien med, men denne gangen reiser jeg alene. Det gir en ekstra frihet å kunne styre tiden helt selv, sier en opplagt Steinar Lyse til Vikingposten.

Vikingposten treffer han på strandkafeen Foodline nord på La Mata-stranden. Utstyrt med blokk og blyant finner han den vitamininnsprøytningen han trenger for nye idéer.
– Jeg bygger et slags stillas, som jeg arbeider videre med, når jeg kommer tilbake til Norge. Det er fin motivasjon å være i disse omgivelseene. Her på strandkafeen er det nye inntrykk overalt. Jeg må daglig innom her, fastslår Lyse.

Det er to nye prosjekter han jobber med i disse dager: En ny forestilling han håper å sette opp i Stavanger til vinteren, og et foredrag for næringslivet.
– Jeg kaller det på godt norsk “infotainment”. Det er både foredrag og underholdning i ett.

I fjor hadde han en forestilling i sjømannskirken i Torrevieja. Den husker han med glede.
– Det var en flott kirke og et flott publikum å opptre for. Jeg tar gjerne flere oppdrag her – både nord og sør på Costa Blanca, reklamerer humoristen.