Ser lyset på Costa Blanca

Norgesmester i humor i 1982 - sammen med Per-Inge Torkildsen - Steinar Lyse (56), finner inspirasjon til nye show og foredrag på Costa Blanca når høsten og vinteren melder seg i Norge.

Terje Aspdahl

Publisert 15. oktober 2008 22:03

TORREVIEJA

– Vi har hatt feriehus her siden en kamerat viste oss stedet i 2003. Siden har det blitt jevnlige turer hit til kysten. Ofte er familien med, men denne gangen reiser jeg alene. Det gir en ekstra frihet og kunne styre tiden helt selv, stråler en opplagt humorist til Vikingposten.

Vikingposten treffer han på restaurant Foodline i nordenden av La Mata-stranden. Utsryrt med blokk og blyant finner han vitamininnsprøytningen han trenger for nye idéer.
– Jeg bygger et slags stillas som jeg arbeider videre med når jeg kommer tilbake til Norge. Det er fin motivasjon å være i disse omgivelseene. Her på strandkafeen er det nye inntrykk overalt, jeg må daglig innom her, fastslår Lyse.

Det er to nye prosjekter han jobber med i disse dager: En ny forestilling han håper å sette opp i Stavanger til vinteren og et foredrag for næringslivet.
– Jeg kaller det på godt norsk "infotainment". Det er både foredrag og underholdning i ett.

I fjor hadde han en forestilling i sjømannskirken i Torrevieja. Den husker han med glede.
– Det var en flott kirke og et flott publikum å opptre for. Jeg tar gjerne flere oppdrag her – både nord og sør på Costa Blanca, sier Steinar Lyse.