- Ser at boligprisene ikke går lenger ned

Derfor kjøper spanjolene nå flere ferieboliger på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 27. desember 2013 11:30

COSTA BLANCA

Det ikke bare utlendinger som kjøper feriebolig på Costa Blanca. Også det spanske markedet viser nå tegn til bedring.

Boligpriser som later til å ha nådd bunnen og en gryende bedring i spansk økonomi, gjør at interessen for den hvite kysten også øker i det spanske markedet.

Ifølge tall fra foreningen for utbyggere i Alicante-provinsen, Provia, har 4220 spanjoler fra andre provinser kjøpt feriebolig i provinsen i 2013. Dette er en økning på 16 prosent fra året før, selv om det langt igjen til salgstallene i "gullårene".

Her finner du over 60 ferieboliger til salgs

– Det er middelklassen og høyere middelklasse fra sentral- og nord Spania som nå ser at prisene ikke går lenger ned, og de risikerer å miste muligheten om de ikke kjøper nå, sier Jesualdo Ros, generalsekretær i Provia til Alicante-avisen Informacion.

Fortsatt er det salg til utlendingene som øker mest, og Provia regner med en økning på 30 prosent inneværende år. Markedene som det satses mest på er Russland, de nordiske landene og Storbritannia. 

Utbyggerne satser også på å åpne nye markeder. I inneværende år har man merket økt interesse fra Østerrike, og neste år skal det satses blant annet i Sveits.

Også i østeuropeiske land som Polen og Ukraina kan bli satsningsområder fremover.