Sendte torpedoer etter nordmann i Spania

Nå er oppdragsgiverne i Norge dømt til fengsel.

Terje Aspdahl

Publisert 6. april 2012 15:53

ALICANTE

Gulating lagmannsrett har dømt to norske menn på 44 og 34 år til 11 måneders fengsel hver etter at de engasjerte minst to torpedoer fra Litauen for å drive inn penger de mente å ha tilgode hos en norsk mann bosatt i Alicante-regionen.

Den norske mannen i Spania hadde tidligere drevet forretninger både i Norge og Spania med en av de nå dømte nordmennene. Men han var uenig i kravet.

Så opplevde han marerittet. 28. oktober 2010 ble nordmannen oppsøkt av i alt fire personer på arbeidsplassen. Han fikk beskjed om å skaffe 993.000 norske kroner i full fart.

Leiebil i Spania eller Europa for øvrig. Gratis servicetelefon og prisgaranti

Av rettspapirene går det fram at mannen fikk hjelp av sin far til å fremskaffe 40.000 euro i kontanter, mens hans søster bidro med 660.000 kroner som ble overført til en norsk konto tilhørende en av de som nå er dømt for utpressingen.

Utpresserne låste mannen inne, stengte vindusskoddene og opptrådte truende samtidig som de krevde penger. Videre truet de mannen med vold ved at de sa at de kunne ta han med på bakrommet og forsterke/minne han på pengekravet. De kom også med usagn som at de visste hvor han bodde og hvor barna hans  befant seg. Handlingen fremstår som planlagt og er begått av flere i fellesskap, går det fram av tiltalen.

Les også: Prest presset for 90.000 euro etter sexskandale

Det har også retten merket seg. – Til straffeutmålingen bemerkes i skjerpende retning at handlingen fremstår som meget grov. Ekteparet ble holdt innesperret på kontoret i flere timer, samtidig som det ble gitt hentydninger i forhold til at deres barn kunne være utsatt for fare.

– Handlingen var således svært utspekulert. Ekteparet ble svært redde og hendelsen preger deres livsførsel fortsatt i dag. Dertil kommer at søster og far ble involvert da tvangssituasjonen stod på, og også de ble således svært redde, går det fram av straffeutmålingen fra Gulating lagmannsrett.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her – vi holder deg oppdatert på alt som skjer i Spania på epost. Tjenesten er selvsagt gratis

Retten valgte å skjerpe straffen fra 9 til 11 måneder da anken til de to nordmennene ble behandlet.

En tredje person som ble dømt til 11 måneders fengsel i Stavanger tingrett for medvirkning da saken først var for retten i mai i fjor, valgte ikke å anke dommen.

De litauiske torpedoene fikk betalt på forskudd og var også lovet en provisjon på 30 prosent av det innkrevde beløpet.

Spaniaavisen.no – ingen dekker Spania som oss!