Sendte elevene hjem etter corona-smitte

Åpner som normalt igjen på mandag.

Terje Aspdahl

Publisert 13. november 2020 11:51

ALFAZ DEL PI

Rektor ved Den norske skole Costa Blanca i Alfaz del Pi, Kristin Granne, sier skolen har forholdt seg til Salut Publica i Benidorm og helsemyndighetene i Valencia etter at en lærer ble smittet av corona-viruset.

Torsdag morgen fikk skolen beskjed om at en lærer hadde testet positivt. Da valgte skolen å sende hjem elevene som tilhører grupper læreren jobber i.

– Torsdag rundt kl.13.00 fikk vi et dokument fra Communidad Valenciana som slo fast at ingen elever skulle i karantene og at skolen skulle være åpen. Salut Publica undersøkte og intervjuet den ansatte som var smittet, ansattes lege og skolen, skriver Granne i epost til Spaniaavisen.

Den smittede læreren fikk tidlig på onsdag telefon fra Sentro del Salut i hjemkommunen med beskjed om at en av hennes nærkontakter utenfor skolen, hadde testet positivt på COVID-19.

– Læreren hadde da ingen symptomer på sykdom. Læreren ble umiddelbart sendt til det nærmeste sykehuset for å ta en COVID-19-test. Læreren har etter at hun ble sendt til testing, vært hjemme. Vi fikk telefon fra læreren torsdag morgen om at testen var positiv, opplyser Granne.