Selger færre boliger – men prisene holder seg video

...men verre på Costa Blanca syd.

Spaniaavisen

Publisert 9. desember 2009 22:33

ALBIR

Eksperter hevder eiendomsmarkedet nord på Costa Blanca holder seg unormalt stabilt prismessig i forhold til resten av Spania og ikke minst Costa Blanca syd. Likevel selges det langt færre boliger enn for noen år siden.

 – Vi skal ikke legge skjul på at vi selger langt færre boliger nå for tiden enn det vi gjorde i gullårene rundt 2003-2004. Men prisene har holdt seg godt her oppe i nord på Costa Blanca. Man kan sammenligne dette med markedet i Oslo. Boliger på Frogner er langt mer stabile prismessig enn en bolig på Sagene. Albir-området er stabilt, mens i Torrevieja har prisene falt langt mer – og de vil sannsynligvis falle videre, sier Kristin H. Bakken.

Les også: Boligprisene falt 6,6 prosent i november

– Vi hadde en kunde som hadde kjøpt et rekkehus i Torrevieja i forrige uke for 110.000 euro og skulle kjøpe forsikring av oss. Slike priser på rekkehus er helt utenkelig i området vårt, sier eiendomsmegleren i Alfaz del Pi som har ti års erfaring fra bransjen i på Costa Blanca.

Les også: Mener boligprisene skal ytterligere ned

I tillegg er hun, som en av få meglere på Costa Blanca, utdannet eiendomsmegler fra Norge. Bakken driver Spaniatjenester i Albir sammen med mannen Erling Bakken. Der jobber hun og Beatriz A. Gonzalez med salg av boliger og eiendom.

Les også: 5580 norske husstander planlegger å kjøpe bolig i Spania

– Etterspørselen etter boliger har faktisk økt siden i sommer, og man kan ikke sammenligne statistikker og tall fra storbyer i Spania med markedet her. Dessuten er mange av boligeierne utlendinger, og de har råd til å sitte med boligen til salgs over lengre tid. De må ikke selge. Kunder kommer inn til oss og forventer halv pris på boligene vi har til salgs i vinduet. De har sett på TV eller lest i aviser at prisen på boliger har rast nedover, og man kan gjøre et kupp. Dette er langt fra virkeligheten. Boliger til 300.000 euro går ikke for mindre enn 270.000 euro. Noe de fleste selgere er fornøyde med, sier megler Beatriz A. Gonzalez.

På boligjakt? Her finner du boliger til salgs

De to meglerne forteller videre at det nordmenn for tiden ser etter er leiligheter til cirka 2 til 2,5 millioner kroner i Albir, og eneboliger til cirka 3,5 millioner i resten av området – også i Albir. 

Se video under.