Selger 400 % mer mat etter TV3-Hellstrøms ryddeaksjon

Og nå tar Bar La Luna- sjefen også fagbrevet.

Terje Aspdahl

Publisert 28. april 2011 15:24

ORIHUELA COSTA

Irene Primstad på Bar La Luna hadde sist høst besøk av kjendiskokk Eyvind Hellstrøm. I tillegg til å ”rydde opp” på restauranten hennes inspirerte Hellstrøm Irene til å ta fagbrevet i kokke- og servitørfagene.

– Hvis ikke jeg hadde fått besøk av Eyvind Hellstrøm ville ikke Bar La Luna eksistert i dag. Han fikk meg til å legge om hele kjøkkenet, og virkelig satse på matservering. Og så fikk han meg til å ta fagbrevet både som kokk og servitør. Han ga meg skyvet til å formalisere utdannelsen min. Akkurat nå i påsken har jeg fått bøkene til kokkefagbrevet, og jeg skal gå opp som privatist tilknyttet Godal videregående skole i Stavanger i vinter eller neste vår. Teorien er jeg ferdig med for mange år siden. Jeg gikk nemlig to år på Godal videregående tidlig på 1990-tallet. Da tok jeg første- og andreåret på kokkelinjen, sier Irene Primstad til Vikingposten.

Les også: Gjestene skrøt etter TV3-kokkens ryddesjau

Etter hun hadde besøk av TV3 og Eyvind Hellstrøm sist høst har restauranten til Irene opplevd de reneste klondyketider. Hun har hatt en økning i matserveringen på 400 prosent. Det hun likevel er mest fornøyd med etter besøket av kjendiskokken er inspirasjonen til å formalisere egen utdannelse.

Nå skal hun ha papirene på at hun er fagperson.
– Et fagbrev som kokk gir mer "tyngde" i jobben, sier Primstad som først skal ta fagbrevet som kok og deretter fagbrevet som servitør.

Selv mener hun de fem dagene på kjøkkenet med Eyvind Hellstrøm var mer lærerike enn ett år på skolekjøkkenet.

Les også: 44 barer med på tapasruten i Torrevieja

– Jeg fikk jobbe med en av de aller beste kokkene i Europa i tolv timer om dagen. Vi smakte, skar og lagde mat fra tidlig om morgenen til midnatt. Dessuten fikk jeg også en god veiledning i innkjøp av råvarer. Før Hellstrøm var her brukte vi så å si utelukkende frossenvarer. Nå er alt ferskvarer, noe kundene har satt stor pris på. Nå er det matserveringen som er vår viktigste inntektskilde, ikke baren som tidligere.
Men det er viktig å presisere at Bar La Luna ikke er noen gourmetrestaurant.
Vi skal lage vår egen mat med skikkelig kvalitet. Alt fra lammelår til biff og annet kundene ønsker, sier Irene.

Frem mot fagbrevet kommer Irene til å bruke sine faste gjester som sensorer på det hun skal gjøre når hun skal opp til fagbrevet. Det blir garantert servert mye god mat i månedene fremover etter hvert som hun fordyper seg i pensum.

Leiebil i Spania med gratis norsk servicetelefon – sjekk tilbudet her

– Besøket av Hellstrøm reddet rett og slett restauranten. Hadde jeg ikke fått det til, ville jeg i dag ha jobbet i motorsykkelbutikken til mannen min, og restauranten ville vært historie. Hellstrøm ga restaurantdriften et skikkelig løft. Spesielt kvaliteten på maten, og det å sette opp nye menyer.
Men det viktigste for meg er at han inspirerte meg til å ta fagbrevet på kjøkkenet. Jeg var motivert for å lære av ham, og ble skikkelig inspirert til å jobbe videre. For jeg kommer aldri til å drive en annen restaurant enn Bar La Luna, sier Irene Primstad.

Forandringene er både på menyen, på kjøkkenet og om ett år kommer man til å se fagbrevet henge på veggen. Et bevis på at Irene er utdannet kokk – og et minne om at Hellstrøm reddet Bar La Luna.