Sean Connery i trøbbel etter boligsalg i Spania

Truer med å sende ut internasjonal arrestordre på skuespilleren.

Spaniaavisen

Publisert 19. mai 2013 07:01

MARBELLA

82 år gamle Sean Connery har fått seks måneder på å svare på spørsmål angående salget av sin luksusvilla i Marbella i 1999. Connery hadde da eid villaen i 20 år og solgte den for 5,5 millioner euro.

Retten i Marbella har prøvd å få tak i Connery de siste tre årene uten å lykkes. Sist de var i kontakt med ham var i 2010. Connery bor på Bahamas. I 2010 sa skuespilleren til retten at han var for syk til å kunne reise til Spania for å forklare seg.

Her finner du 60 boliger til salgs

Politi og domstol i Marbella mener det har vært snusk i salget. De mener Connery har tatt imot store summer for å være med å bygge 72 leiligheter på tomten som bare var regulert til fem boliger.

De som var med på salget og byggingen fikk i sin tid en fortjeneste på 53 millioner euro. Penger som forlot Spania umiddelbart.

I tillegg til Connery er også eks-ordfører Julian Munoz og byplanlegger Juan Antonio Roca innblandet i saken. Begge disse har fått lengre straffer tidligere for å ha vært innblandet i store korrupsjonssaker.

Connery sin kone, Micheline Roquebrune, har tidligere uttalt at anklagene om at de skal ha vært med på hvitvasking av penger bare er tull og tøys. Hun sa at alt de har gjort er å selge eiendommen.