Satte fyr på restauranten sin på La Manga

Innehaveren ville ha forsikringspengene.

Spaniaavisen

Publisert 12. januar 2013 07:22

LA MANGA

Guardia Civil har arrestert en 74 år gammel mann fra Playa Honda (Cartagena) som drev en restaurant på La Manga. Det brøt ut en brann i restauranten onsdag 9. januar, og etter en kort etterforskning ble det klart at det var innehaveren selv som hadde tent på.

Restauranten ligger i et bygg der det er to restauranter i første etasje og leiligheter i etasjene over. Det bodde folk i tre av leilighetene da brannen startet. Guardia Civil og Policia Local klarte å evakuere alle tre familiene før brannvesenet ankom.

I vårt arkiv kan du søke etter flere tusen artikler som er publisert

Offiserer fra en spesialenhet for branner i Guardia Civil Valencia ankom stedet og de kunne raskt fastslå at brannen var påsatt. Alle ventilene på gasskomfyren sto åpne, og fire flasker gass var åpne og koblet til komfyren.

Eieren hadde også merker i håret sitt som tydet på at han hadde vært svært nær åpen ild. Alt dette gjorde at politiet arresterte 74-åringen, og han innrømmet brannstiftelsen.

Den eldre restauratøren var sannsynligvis ikke fornøyd med driften og ville ha utbetalt forsikringspengene etter at restauranten ble totalskadd av brannen. Nå sitter han fengslet og risikerer mellom ti og 20 år innenfor murene. Siktet for forsøk på mordbrann.