Satte farger på Albir - video

Ren hygge, ren moro - se video og flere bilder her.

Spaniaavisen

Publisert 16. juni 2017 09:05

ALBIR

Albirs første fargeløp, Holi Run – Race & Party, hvor mennesker i alle aldre rett og slett dukket opp for å hygge seg i hverandres selskap, er gjennomført.

En time før løpet starter er de fleste på plass med sine hvite skjorter, startnummer og poser med fargepulver. Noen løper rundt og dekker hverandre med farger, mens andre danser i takt med musikken som dundrer ut fra høyttalerne.

– Det er god stemning her i dag, smiler DJ-en til Vikingposten. Holi Run er en populær begivenhet over hele Spania. Det er noe så enkelt som en vårfest hvor folk møtes og har det gøy sammen i et hav av farger! Alle billettene ble solgt ut til dagens begivenhet.

Han stiller seg helt ytterst på scenen til stor glede for publikum, som hermer etter hver gest han gjør.
– Dette er kjempemorsomt, sier Torill Sæve, som er i selskap med sine kollegaer fra Solgården.

Sett denne?
Slik blir det nye kjøpesenteret

– Jeg har vært med på tomatfesten i Buñol og vannfesten i Altea la Vieja, men denne begivenheten er helt ny for meg. Dette er jo noe alle kan gjøre sammen, barn og voksne. Og en sånn fengende, høy musikk får jo de fleste i godt humør! 

Laila Lødvedt har kommet til fargeløpet sammen med familie og venner.  
– Dette er bare kjempekoselig. En fantastisk fargerik dag med glade mennesker som koser seg sammen. Det er herlig å gjøre noe utenom det vanlige. Stemningen og musikken er topp. Jeg synes det er litt ekstra stas at arrangementet er i Albir denne gangen. Noen venninner var med i Benidorm i fjor.

Litt før kl. 11.00 stiller de som skal delta i løpet seg klare. Noen minutter senere kommer startskuddet. I luften, over løperne, eksploderer et hav av farger, som dekker deltakerne med grønt, gult, turkis og rosa. Noen løper den tre kilometer lange løypa, andre går. Hver kilometer får deltakerne en ny fargedusj, gleden vil ingen ende ta.

– Løpet var helt greit å gjennomføre, men jeg skulle ønske det hadde funnet sted i hovedgaten, det ble litt lite publikum, sier Sæve. Nå blir det fest og gigantisk paella. Jeg håper de arrangerer dette på nytt til neste år, da kommer jeg garantert tilbake.