Satser på utleie i Spania

Fornøyde kunder som kommer igjen og igjen. Det er varemerket til Karin Hansen.

Spaniaavisen

Publisert 28. november 2010 09:53

ORIHUELA COSTA

Hun har formidlet boligutleie på Costa Blanca i over åtte år, og vet hva kundene setter pris på.

Å leie ut bolig i Spania er en vanlig aktivitet. Mange av skandinavene som kjøper feriehus planlegger å få tilbake noen av kostnadene. Det gjør de ved å leie ut boligen de delene av året de ikke selv bruker den. Noen kjøper også bare i den hensikt å leie ut.

Her finner du boliger til salgs

– Jeg flyttet ned til Spania for ni år siden sammen med mannen min. Vi fikk jobbtilbud av eiendomsmegleren vi kjøpte hus av. Vi skulle drive servicekontor for deres skandinaviske kunder. Etter prøving og feiling med samarbeidspartnere overtok vi ansvaret alene for sju år siden. Først og fremst dreide det seg om tilsyn av boliger. Utleie var ikke så vanlig på den tiden. I dag har jeg tilsyn med 66 leiligheter. 30 av disse er også utleieobjekter. Dessuten har jeg 11 leiligheter til som kan leies ut hvis etterspørselen er stor, forteller Karin Hansen til Vikingposten BOLIG.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Hun har satset på kvalitet i alle ledd i sin virksomhet. Ved å tenke seg i både eier og utleiers sted sikrer hun seg fornøyde kunder og glade feriegjester.

– Leiligheten skal være praktisk utstyrt og hjemmekoselig uten å virke for privat. Alt man trenger under oppholdet må finnes. Fra kjøkkenutstyr til sengetøy. Dette gjelder selv om leieforholdet varer bare en uke eller to eller flere måneder. Dessuten er jeg pinlig nøye på renholdet. Det tror jeg er kjempeviktig. Jeg tror jeg aldri har fått klager på renholdet. Nå har jeg satt bort den delen, og er like nøye med at renholdsbyrået skal følge opp samme standard, sier Hansen.

Les også: De beste rådene hvis du skal leie bolig

Sigrun Nørstebø Fredriksen har leid ut huset sitt gjennom Karin Hansen helt fra det ble kjøpt for mange år siden.

– At vi skulle leie ut var bestemt fra vi kjøpte det. Men aldri langtidsleie. Vi vil selv ha anledning til å ta turen nedover, uten å sette oss på en venteliste. Siden vi bor i Drammen har vi tre flyplasser innenfor en radius på en time. Da kan vi stikke av gårde for en langhelg så ofte vi kan. Karin har alt ansvaret for utleien. Vi føler det som en trygg og fin ordning. Da hun overtok, fikk vi beskjed om hva som måtte være på plass for at det skulle være klart for utleie: Norsk TV (spesielt for langstidsleie), sengtøy, håndklær og kjøkkenutstyr. De første årene leiet vi ut så mye at vi fikk dekket alle utgifter ved å ha hus i Spania samt reise til og fra flere ganger i året. Nå bruker vi huset mer selv, og tjener derfor mindre, sier Nørstebø Fredriksen.

Les også: Lurer seg unna skatt på utleie

For de som leier er det også trygt å forholde seg til samme person år etter år. Vidar Steen Hansen har leid leilighet av Karin i flere år. Han henvender seg alltid til henne, da vet han hva han får.

– Jeg har hørt om venner som har benyttet engelske firmaer. Det er en helt annen standard, og det kan fort bli noe tull med kontrakten. Her vet jeg hva jeg får. Jeg har leid forskjellige steder hvert år, men har opplevd samme kvalitet og komfort overalt. Jeg vet at jeg er på besøk, samtidig som det er greit å bo her de to månedene jeg leier om gangen, sier Steen Hansen.

Feriesamboer Bodil Haavik nikker enig. Hun mener de bor sentralt og lettvint. Å kjøpe er ikke noe alternativ. De ønsker å ha frihet til å reise flere steder.
– Jeg kjenner etter hvert kundene mine godt. Derfor vet jeg hva de vil ha. Jeg tror det er nøkkelen til fornøyde feriegjester og huseiere. Smidige løsninger og en positiv innstilling er svaret på de fleste utfordringer, avslutter Karin Hansen.