Satser på omsorgs- og hjemmetjenester til nordmenn

Etablerer Nordic Helse på Costa Blanca nord.

Spaniaavisen

Publisert 3. april 2014 09:08

ALFAZ DEL PI

Nordic Helse ønsker å tilby en tryggere og enklere hverdag for nordmenn nord på Costa Blanca gjennom sitt tilbud om omsorg- og hjemmetjenester.

Frank Øien er initiativtaker til Nordic Helse, det nye tilbudet som nå lanseres. Øien er også eier og driver av Nordic House som har utstrakt erfaring fra rekrutterings- og bemanningsbransjen i Norge. Han mener det er et godt marked for tjenestene de tilbyr.

Les også: Slik kan du lade din iPhone på under en halv time

– Vi har undersøkt markedet og det viser seg at det etterspørres omsorg- og hjemmetjenester blant nordmenn som oppholder seg i kortere eller lengre perioder og som bor her fast. Vi tilbyr gode, trygge og fleksible omsorgstjenester hele døgnet av norsktalende medarbeidere med faglig kompetanse og lang erfaring innen helse- og omsorgsarbeid, sier Frank Øien til Vikingposten.

Nordic Helse samarbeider både med det offentlige og private hjelpeapparatet for at behovene til den enkelte bruker blir koordinert og helhetlig.

– Det er viktig for oss at våre brukere føler seg trygge og får den hjelpen de trenger. Vi har et nært og godt samarbeid med det offentlige og private hjelpeapparatet, og hos oss møter de norsktalende tilsynslege, sykepleiere, vernepleiere, helsefagarbeidere og omsorgsarbeidere. Alle våre medarbeidere et høyt faglig kvalifisert med norsk og spansk autorisasjon, sier Øien. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

For at brukerne skal føle seg ekstra trygg får de egen gratis mobiltelefon som kan benyttes hele døgnet. – I tillegg har vi en nødtelefon med norsk nummer som kan benyttes, forteller Øien.

Hvor mye koster tjenesten og er tilbudet kun for nordmenn?
– Vi har spanske priser og tilbudet er for alle aldersgrupper. Vi henvender oss til skandinaver, hovedsaklig nordmenn. Vi hjelper til med ledsaging blant annet til leger og terapauter, oppfølging ved sykehusinnleggelse, hjelp til personlig stell og pleie samt medisindosering, sprøytesetting og sårstell. Vi hjelper og bistår også i det daglige med renhold, innkjøp og matlaging og samtaler og støtte. Vi leier også ut hjelpemidler når det er behov for det.

Ulla Mathisen har bodd i Albir i snaut fire år og ser behovet for tjenestene Nordic Helse tilbyr. Hun mener det er et stort behov for ledsagertjenester spesielt for nordmenn som bor her fast og som benytter det spanske helsevesenet.

– Jeg synes det er supert med en slik tjeneste. Jeg tenker da spesielt på min mor på 73 år som er totalt avhengig av hjelp på flere områder på grunn av dårlig syn. Hun har blant annet store problemer med å kommunisere med det spanske helsevesenet fordi ingen snakker engelsk og hun snakker heller ikke spansk. Hun føler seg ofte utrygg og maktesløs. At hun nå kan får hjelp til dette og andre tjenester som Nordic Helse tilbyr vil være til enorm hjelp for henne, sier Ulla Mathisen.