Satser nær 80 mill. kr på velværesenter

31. januar går dørene opp for et nytt luksusvelværesenter på Costa Blanca. Bak står et norsk ektepar.

Spaniaavisen

Publisert 7. januar 2009 17:08

LA NUCIA

Det er Bergen-paret Linda og Helge Stokke som har investert flere titall millioner norske kroner i Akinon Resort Centre. Et luksusvelværesenter for både turister og fastboende i La Nucia. 

Har du lyst på trening og behandling i noen av Costa Blancas flotteste lokaler og fasiliteter? Under kyndig veiledning og utførelse av utdannede terapeuter? Er svaret ja; Legg turen til La Nucia. Nærmere bestemt San Rafael, på grensen mellom Alfaz del Pi og La Nucia.
Der har ekteparet Stokke en eiendom på formidable 25.000 kvadratmeter med lokaler på 5000 kvadratmeter, de helt og holdent har viet til velvære for deg og meg. Lokalene er av standarden XXLuksus!

Les også: Tror ny spansk skinke faller i smak

– Vi kjøpte deler av eiendommen i 2000, men begynte ikke byggingen av dette senteret for alvor før i 2002. Da solgte vi Mjellem & Karlsen-konsernet vi eide i Bergen, og fant ut at vi ville tilbringe mer tid i Spania. Men vi kunne ikke bare være her i lengre tidsrom uten å ha noe fornuftig å gjøre. Dette er Lindas idé. Hun driver også en Akinon-klinikk i Bergen. Denne vil hun drive videre, samtidig som vi driver her nede, forteller Helge Stokke.

Foretningsmannen fra Bergen solgte konsernet Mjellem & Karlsen for 125 millioner kroner i 2002. Et sted mellom 60 og 80 av disse millionene er nå investert på Costa Blanca. Men her er altså kona sjef…

– Jeg er inspirert av tanken om det holistiske mennesket. Det vil si vektlegging på samspill mellom kropp og sjel, harmoni, balanse og inspirasjon til bevisstgjøring rundt egen kropp. I tillegg har vi et rikt utvalg av ulike spaterapier og oppbyggende behandlinger utført av dyktige terapeuter, sier Linda Stokke til Vikingposten.

Les også: De tar over Alfaz del Sol

Linda er utdannet akupunktør og har drevet egen klinikk i Bergen i en årrekke. Klinikken i Bergen bærer samme navn som den i Spania.
– Akinon betyr ”Livets nøkkel” i den forstand at hver enkelt må finne sin nøkkel til et bedre liv, og vi håper å kunne legge forholdene til rette for forskjellige muligheter til dette. Vi ønsker å gi tilbud om både behandlinger, trening, kursvirksomhet og sosiale samvær slik at senterets fasiliteter kan bli benyttet til ulike inspirerende aktiviteter til glede for mange. Hos oss har vi de fleste fasiliteter et velværesenter skal ha. Vi har en god standard, sier en beskjeden Linda Stokke.

– Vi har selv tatt aktivt del i byggeprosessen og stått bak utformingen av bygget, interiøret og parkanlegget. Det har vært en kreativ og utviklende prosess for oss begge, og vi er vel fornøyd med resultatet. Nå nærmer det  seg åpning og vi har masse å henge fingrene i fra mot 31. januar, sier Stokke.

Har du tips til Spaniaavisen? Send oss en epost her