Satser i tøft marked i Alfaz

Brikkene på plass for Eric Svanberg i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2010 19:16

ALFAZ

I økonomiske nedgangstider og i en krevende næring har Eric Svanberg startet eget firma. Han satser på boligsalg og eiendomsforvaltning.

Egentlig er han mest kjent som politiker i en årrekke i Alfaz del Pi. Men Eric Svanberg livnærer seg som selvstendig næringsdrivende. Han startet i år eget firma. I en tøff bransje og i en tøff tid. Men Eric har tro på fremtiden.

Les også: Norsk-svensk restaurantsamarbeid i Alfaz

– I februar startet jeg opp i det stille. I mars var jeg inne i egne lokaler, men de siste brikkene har ikke falt på plass før nå i høst. Nå har jeg et mål om å holde hodet over vannet gjennom disse økonomiske krisetider. Noe som det ser ut til jeg skal klare. Boligsalget har tatt seg veldig opp siden høsten 2009, og jeg tror at Spania vil være ute av krisen om et par år, sier Eric Svanberg til Vikingposten.

Han er likevel ikke noen nybegynner i faget. Svanberg drev eget servicekontor fra 1991 til 2004. Da ble han fulltids politiker. Etterpå har han jobbet i bransjen, men for andre selskaper. Nå er han altså på egenhånd igjen. Firmaet heter noe så urnorsk som Drakkar.

Les også: Piratsjåfør i Alfaz fikk 3000 euro i bot

– Hvorfor?
– Da jeg bestemte meg for å starte et servicekontor igjen, med hovedfokus på boligsalg og eiendomsforvaltning, inviterte jeg familie og venner til å være med på å finne et navn. Jeg falt for Drakkar. Det betyr egentlig drageskip. De første nordmennene som kom til Spania for mange hundre år siden kom med drageskip – drakkar, forteller Svanberg.

Når det gjelder eiendomsforvaltning så betyr det å etterse nordmenns boliger i Spania. Nøkkeloppbevaring. Drakkar kan hjelpe deg med alt fra håndverker, gartner til bassengmann.
– Jeg tror Spania kommer til å merke den finansielle krisen et par år til før tingene begynner å snu for alvor. Vi ser likevel at boligsalget har tatt seg godt opp det siste året, noe som er et godt tegn. De aller fleste som kjøper er nordmenn, mens selgerne er fra alle europeiske nasjoner, sier Eric Svanberg.