SAS må droppe Spania-flyvninger på grunn av streiken

Passasjerer både i Alicante og Las Palmas rammes. Norwegian rammes trolig også.

Spaniaavisen

Publisert 28. september 2010 12:05

ALICANTE

Onsdagens generalstreik i Spania rammer flyreisende. SAS har valgt å kansellere morgendagens avganger til og fra Alicante samt Las Palmas.

– De spanske flyselskapene blir prioritert, så vi jobber nå med å booke om nordmenn som skal hjem 29. september, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen til DN.no.

Han forteller at SAS vil ta kontakt med de 550 passasjerene dette gjelder.

Informasjonsjefen i SAS sier selskapet vil være fleksible for nordmenn som ønsker seg hjem, og at noen kanskje får mulighet til å reise hjem en dag tidligere enn planlagt, mens arbeidet med å booke om er i full gang.

Les også: SAS og Norwegian avventer generalstreik i Spania

– Hvordan dette blir løst eksakt vet jeg ikke, men vi kaster ikke ut dem som har plass på et fly, forsikrer Johansen overfor DN.no.

Til NA24 sier Norwegian at selskapet foreløpig ikke har planer om å gjøre noe med selskapets åtte fly til Spania onsdag.

– Vi planlegger å gjennomføre flyprogrammet vårt som normalt, men det kan hende at det blir forsinkelser og i verste fall kanselleringer. Men statusen vår nå er at flygingene går som normalt, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen.

Les også: Bare ett av fem fly får ta av under generalstreiken

Norwegians kunder vil bli kontaktet med en gang det blir snakk om kanselleringer, sier Sandaker-Nielsen til NA24.

Ifølge Forbrukerrådet har passasjerer krav på mellom 250 og 600 euro ved kanselleringer.

På hjemmesiden til Norwegian er denne meldingen lagt ut:

Grunnet generalstreik i Spania må det påregnes uregelmessigheter i flytrafikken som følge av dette. Norwegian forsøker så langt det er mulig å gjennomføre planlagt ruteprogram, men dersom flygninger blir forsinket eller kansellert vil de passasjerene som påvirkes av dette bli varslet av oss på sms i godt tid. Dersom passasjerer som reiser til/fra Spania onsdag 29.september får sitt fly forsinket (2 timer forsinkelse) eller kansellert, kan man endre gratis reise. 

PS! Nummeret til SAS fra utlandet er +47 915 05400.