SAS kutter tre Spania-destinasjoner

...og legger også ned ruter fra Danmark og Sverige til Spania.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2009 06:18

ALICANTE

SAS gir opp Málaga, Palma de Mallorca og Madrid når de kutter totalt syv populære ferieruter. To av rutene tas av rutekartet allerede i vår. 30. april er det slutt på Oslo-Madrid-ruten til SAS.
  
– Dette er ruter som ikke er lønnsomme og som rammes av finanskrisen, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS til Aftenposten.

Selskapet skal spare flere milliarder kroner framover. Det betyr at SAS fra 25. oktober ikke lenger flyr til Málaga og Palma de Mallorca. Tidligere i år la SAS ned Spania-rutene til Valencia, Sevilla, Bilbao, Ibiza og Tenerife.

De andre utenlandsdestinasjonene som kuttes er: Venezia, Palermo, Cagliari, og Warszawa.

Fra København forsvinner også ruten til Alicante i tillegg til Málaga. Det blir også verre å komme seg fra Sverige til Spania, for SAS dropper ruteforbindelsen Stockholm-Málaga og Stockholm-Palma de Mallorca.

SAS Danmarks pressesjef Mikkel Thrane ser ikke bort i fra at rutene fra Danmark til Alicante og Málaga kan bli åpnet neste sommer.
– Dette er typiske sommerruter, og hvis det viser seg at vi kan tjene penger på forbindelsen er ikke vi avvisende til å åpne dem igjen, sier Thrane til Travelbroker.