- SAS klarer ikke konkurransen

Informasjonsansvarlig Åsa Larsson rister på hodet over konkurrenten SAS som lar Norwegian få fritt spillerom mellom Oslo og Alicante i hele januar.

Spaniaavisen

Publisert 12. januar 2012 19:05

EL ALTET/OSLO

Mens SAS sier januar er en ”død” måned å fly til og fra Oslo–Alicante og dermed velger ikke å fly strekningen, opplever Norwegian det motsatte. De flyr med fulle fly flere ganger i uken.

– Jeg tror dette har å gjøre med at reisende velger Norwegian, og dermed takler ikke SAS konkurransen. Vi har fulle fly, og flyr tre ukentlige avganger mellom Oslo og Alicante. Norwegian er utrolig godt fornøyd med belegget til Alicante fra alle de store skandinaviske byene, sier informasjonsansvarlig Åsa Larsson til Vikingposten.

Les også: Skal stoppe flyselskapenes gebyr-iver

Fortvilte reisende har ringt Vikingposten og fortalt om at SAS ikke har en eneste avgang mellom Oslo og Alicante i hele januar. Eneste selskapet kan tilby på strekningen er én enslig avgang fra Alicante til Oslo i midten av måneden.

Samtidig jubler man på Norwegians hovedkontor. De er enerådende på strekningen i årets første måned. Nå har de allerede fem fulle fly mellom Gardermoen og Alicante i januar, og stor pågang på avgangene.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca

– Flyvninger mellom Norge og Spania blir helt klart et satsningsområde for Norwegian i årene fremover. Også vinterstid, selvsagt. Vi er kjempefornøyde med trafikken for tiden, og i løpet av 2012 får vi 13 nye fly av typen Boeing. Noen av disse kommer sannsynligvis til å bli satt inn i flere ruter mellom Norge og Spania. Hvorfor ikke SAS opplever det samme må du nesten spørre dem om, sier Larsson.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, har en helt annerledes oppfatning av interessen fra reisende mellom Oslo og Alicante nå i årets første måneder.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti. Sjekk selv

– Vi er det selskapet som har lengst erfaring med å fly mellom Norge og Spania. Erfaringene våre viser at etterspørselen på fly mellom Oslo og Alicante er langt lavere i januar enn ellers om året. I februar flyr vi to ganger i uken mellom byene, og så øker vi bare på frem mot sommeren når trafikken er på det høyeste, sier Knut Morten Johansen.

Han legger til at markedet er marginalt mellom de to destinasjonene i januar, og sier rett ut at SAS ikke prioriterer Alicante vinterstid.

– Vi flyr hyppigere til Las Palmas om vinteren, og mindre til samme sted om sommeren. Da flyr vi hyppigere til Alicante. SAS justerer sine flyvninger etter etterspørselen, sier Johansen.