SAS-fly til Alicante fikk problemer

Fikk ikke trykk i kabinen og måtte avbryte oppstigningen. Et rør til luftanlegget var frosset.

Spaniaavisen

Publisert 10. februar 2010 16:52

OSLO

SAS-maskinen var begynt på oppstigningen i dag morges da pilotene fikk en indikasjon på at maskinen som sørger for trykket i kabinen ikke fungerte som den skulle.

Det var et fly av typen Boeing 737-800 med 107 passasjerer om bord. Flere av passasjerene ble engstelige da flyet plutselig avbrøt oppstigningen like før klokken åtte i morges. Først etter fire timer var passasjerene igjen på vei til Alicante.
 
Ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS fikk alle passasjerene tilbud om å stille spørsmål til kapteinen etterpå, men det var ingen som hadde behov for dette.

– Det var ingen oksygenmasker som falt ned, eller noen passasjerer som merket noe trykkforskjell. Pilotene fikk en indikasjon i cockpit på at tilførselen til anlegget, som sørger for trykket i kabinen ikke fungerte som den skulle, og de valgte umiddelbart å avslutte oppstigningen. Flyet returnerte til Gardermoen, og der oppdaget teknikerne våre at et lite rør var frosset. Etter et par timer inne i en god varm hangar var flyet klart til reise igjen. Dette viser at prosedyrene og alarmene i flyene virker, forteller informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen til spaniaavisen.no.