SAS-fly står fast i Spania

Utelukker ikke innstillinger.

Spaniaavisen

Publisert 5. desember 2010 18:17

ALICANTE

Mens det meste har gått greit for Norwegian etter at flygeledernes aksjoner var over i Spania, sliter SAS.

– Vi har åtte fly som har stått i Spania i natt og som skal hjem, men som blir forsinket blant annet på grunn av hviletid for mannskapene. Vi kan ikke utelukke innstillinger, sa informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til NTB søndag ettermiddag.

Klokken 16.30 kunne hun heller ikke si når flyene kunne lette.

NTB melder at Norwegian satte inn tre ekstrafly for å hente hjem passasjerer fra Spania, og de fleste av selskapets kunder skal nå ha kommet seg hjem.

På Facebook-siden til SAS får selskapet kritikk for å ha "glemt" passasjerer i Malaga. Flyet (SK4684) fra Malaga til Oslo skulle gått lørdag, men passasjerene blir ikke tilbudt ny reise før tirsdag – fire dager etter den opprinnelige avgangen.

– Her må dere ta kritikk – det er for dårlig å la alle passasjerene i Malaga vente i 4 dager. Dere har sendt fly til andre destinasjoner i Spania for å plukke opp hjemreisende – men Malaga ble bare glemt i farten eller…?? spør Christine Vinsdal i en melding på Facebook-siden.

PS! Norwegian har en såkalt "rescue flight" fra Alicante til Oslo (Gardermoen): DY 6131. Avgang: 6. desember klokken 02.00.