SAS-fly på vei fra Spania måtte nødlande

OPPDATERT: I Brüssel.

Spaniaavisen

Publisert 10. november 2013 14:06

GRAN CANARIA/TRONDHEIM

En SAS-maskin på vei fra Gran Canaria til Trondheim måtte nødlande i Brüssel i går kveld etter at det luktet brent i flyet.

– Vi fikk beskjed om at vi skulle lande på flyplassen i Brüssel om 20 minutter. Det luktet brent i flyet, sier en passasjer til Adressa.

Flyet, en Boeing 737-800 hadde 164 passasjerer om bord. Da det landet på Brüssel lufthavn i 20.30-tiden, rykket brannmannskaper ut til stedet.

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, bekrefter at flyet foretok en sikkerhetslanding og ikke noen nødlanding.

– Det kom en elektrisk lukt fra kjøkkenet bakerst i flyet. De ville undersøke hva det var, og det ble bestemt at flyet skulle sikkerhetslande i Brüssel, siden flyet var i det området, sier han til Adressa.

Passasjerene måtte overnatte i Brüssel og får reise hjem i dag.

– Jeg, min mann og mine to voksne barn var om bord på dette flyet. Beskjeden vi fikk fra cockpit var at vi måtte foreta en nødlanding. Dette etter at kapteinen hadde vært bak i flyet for å sjekke, og snakke med kabinpersonalet som formidlet om at de hørte sprakingen fra ledninger og som skapte en meget sterk brentlukt bak i flyet. Så at informasjonen vi passasjer fikk ble kalt en nødlanding, det kan jeg bekrefte. I ettertid kan det jo fra informasjonssjefen i SAS kalles en sikkerhetslanding, opplyser Frøydis Finne Langlid på vår Facebook-side.