Sanger skremte raner med stemmen

Vesla Hagen ble forsøkt ranet midt på lyse dagen i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 9. desember 2011 13:24

TORREVIEJA

Sist lørdag ettermiddag opplevde jazzsangerinnen Vesla Hagen et av sine livs verste øyeblikk; Hun ble forsøkt ranet midt på lyse dagen. Bare en kraftig trent stemme reddet henne…

Vesla Hagen har bodd i Torrevieja i over 11 år, men aldri opplevd å bli ranet – før nå.

– Jeg er ikke redd av meg, men ble veldig overrasket da jeg skulle låse meg inn hjemme. Plutselig tok noen et hardt tak rundt nakken min. Jeg trodde først det var noen jeg kjente, så jeg snudde meg med et smil. Det stivnet fort da jeg skjønte den unge mannen tok veldig hardt i, og forsøkte å slite halskjede og medaljongen av meg. Jeg skrek det høyeste jeg kunne, og det gjorde nok kjeltringen både redd og skremt, forteller Vesla Hagen til Vikingposten.

Les også: Leter etter tre væpnede ranere i Torrevieja

Og røsten bar godt, for Vesla fra Lillehammer er nemlig jazzsangerinne.

Nå advarer hun andre om at det nok vil forekomme hyppigere overfall og innbrudd i førjulstiden.

– Ikke bare er det snart jul, men vi vet Spania er inne i økonomiske nedgangstider. Jeg vil tro det er med på å skape flere desperate mennesker som trenger penger til jul. Jeg vil understreke at jeg aldri har opplevd noe lignende her i Torrevieja eller vært på noen måte redd. Det er nok generelt ikke noe mer utrygt her enn for eksempel i Oslo, sier Hagen.

Ny bolig på Costa Blanca? Klikk her for å se mer enn 30 boliger til salgs

Hun oppfordrer folk til alltid å gå flere sammen, og aldri være ute alene etter mørkets frembrudd.

– Jeg regnet det som ganske trygt å gå midt i sentrum på lyse dagen. Men nå er det helrenovering av gaten jeg bor i, noe som gjør at de fleste barer og restauranter holder stengt. Det gjør at det er færre mennesker som beveger her, og kjeltringene føler seg kanskje tryggere på ikke å bli tatt. Denne episoden gjorde meg selvfølgelig skjelven, men jeg har bestemt meg for at den ikke skal få konsekvenser for hvor, og når, jeg vil bevege meg rundt i byen. Men jeg vil nok være mer oppmerksom enn tidligere, sier Vesla Hagen.