Sammenstøt under streiken video

Flere skal være skadd.

Spaniaavisen

Publisert 29. september 2010 06:10

MADRID

Oppdatert: 14:19
De første timene av generalstreiken har ikke forløpt uten problemer. I Madrid, Ciudad Real og Barcelona skal minst tre streikevakter ha kommet til skade.

Utenfor et trykkeri i hovedstaden ble en 51 år gammel kvinne kjørt ned. Hun skal i følge EFE ha forsøkt å hindre transporten til og fra trykkeriet.

De fleste episodene skriver seg fra Madrid. Her skal politiet ha følt seg tvunget til å skyte i luften under tumultene med fagorganiserte, og 30 aksjonister skal være arrestert.

I Alicante ble en person skadd, mens en annen ble arrestert da det oppsto tumulter utenfor renholdsselskapet INUSA. Nasjonalpolitiet måtte kobles inn for å roe gemyttene.

En rekke busser som fraktet ansatte som jobber på metroen i Madrid, ble pepret med steiner i morges. Da hjalp det ikke at bussjåførene hadde hengt opp plakater om at transporten var lovlig og en del av minimumsaktiviteten som er avtalt for streiken.

Streikevaktene er aktiv over hele landet og forsøker å hindre busser i å kjøre, blokkerer veier og stopper folk fra å gå på jobb. Ved en bilfabrikk i Pamplona sørget 30 streikevakter for at bare 130 ansatte kom seg på jobb i morges. Det jobber 1500 ved anlegget og med en minimumsaktivitet på 50 prosent er det hundrevis som ikke kom seg på jobb. 

I Vigo er opprørspoliti på plass for å beskytte arbeidere ved en Citroën-fabrikk.

På Costa del Sol har 80 streikevakter blokkert en av landets største busstasjoner, Alsina, mens andre forsøker å hindre trafikken fra busstasjonen i Málaga.

På landsbasis har sikkerhetsstyrkene arrestert 80 personer, melder Europa Press.

Se video under her