Samler inn penger ved å kjøre Spania-Norge på MC

Jørn Jiri Solheim (43) er på vei fra Spania til Norge. For hver kilometer han kjører samler han inn en krone til et barnehjem i Altea.

Spaniaavisen

Publisert 19. april 2013 08:27

ALFAZ DEL PI

Solheim har bodd tre måneder med kone og to barn i foreldrene sitt hus i Alfaz del Pi. Kona og barna er allerede tilbake i Norge. Snart er også Jørn det, men først må han kjøre over 3000 kilometer på motorsykkel. En tur han gleder seg til.

– Da jeg hørte om ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca” sin innsats for barnehjemmene i Altea fikk jeg lyst å bidra. Jeg tok kontakt med min MC-forhandler i Bergen, Ride Bergen. De tente på ideen, og vi ble enige om at de skal betale en krone per kilometer jeg kjører. Pengene som blir så å si akkurat 400 euro, skal jeg gi til Elisabeth Skarveland som er en av dem som står bak ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca”, forteller Jørn Jiri Solheim til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Vi traff ham kun et par dager før han satte kursen nordover. Hans første etappe går til Nord-Spania og Andorra før han setter kursen mot Sveits. Der skal han innom Østerrike før han setter kursen oppover gjennom Tyskland og Danmark.

– Jeg føler meg så privilegert som kan ta meg en ferie helt alene på MC gjennom Europa. En kompis ringte til meg like etter nyttår og spurte om jeg ville kjøre motorsykkelen hans hjem til Norge for meg. Jeg sa ja, og tok kontakt med Ride Bergen. Siden jeg ville kjøre sykkelen hjem for ham fikk jeg låne den i de tre månedene vi har vært her nede. Derfor synes jeg at det burde vært bra å gjøre noe for de trengende i Spania. Alle bidrag betyr noe, sier Solheim.

Les også: Nordmenn i kø for å ta EU-kontroll på Costa Blanca

Jørn Jiri er en lidenskapelig MC-bruker. Han har ikke mindre enn fire motorsykler i garasjen hjemme i Bergen. Ifølge han selv kjører han tohjuling nesten hele året. Dessuten er familien Solheim ofte i Spania og Alfaz del Pi i boligen deres.

– Har du noen råd til folk som vil kjøre en flott strekning på MC her på Costa Blanca?

– Helt klart CV-700 fra Pedreguer til Guadalest. En fantastisk flott vei å kjøre motorsykkel, sier Jørn Jiri.