Samler familien på Costa Blanca hver sommer

Strandferie, shopping, familietreff, sol og varme – det er mange grunner til å besøke Costa Blanca. Vi har snakket med noen feriegjester.

Spaniaavisen

Publisert 1. juli 2017 20:09

ORIHUELA COSTA/TORREVIEJA

 Vikingposten traff familien Næss på shopping på La Zenia Boulevard. De pleier å reise til Mil Palmeras hver sommer og hver høstferie.

– Min mor har hatt leilighet her siden 1987, og familien pleier å samles her hver sommer. Vi reiste på en del turer da vi var her tidligere, men nå når vi har barn så blir det mest strandferie og treffe bekjente, forteller Anne Grete Næss.
– Vi er mye på stranda hvor vi bader, bygger sandslott og leker. Men vi har også vært på tivoli, badeland, gokart, minigolf og shopping, sier Elida Næss Sætre (9). 

Familien Laugaland hadde også tatt turen til La Zenia Boulevard på shopping. De har fått låne leiligheten til Kim Laugalands tante. 

Flere ferietips? Last ned vår sommeravis her – gratis

– Det var mor som anbefalte oss å låne tante sin leilighet, og vi er her faktisk for andre gang i sommer. I fjor var vi i Malaga, og det var første gang vi var på Spanias fastland. Vi liker bedre strendene her, selv om det ikke er like mange fine biler på veiene, så vi kommer nok igjen. Ellers liker vi det stabile været og at vi slipper regnværsdager. Dette benytter vi oss av ved å gå på stranda hver dag, eller ligge ved bassenget, men vi har også planer om å reise til Mundo Mar i Benidorm og Rio Safari, forteller Kim Laugaland. 

Familien Arnesen Andreassen fra Vadsø i Finnmark har lånt leilighet i Torre de la Horadada av en kollega. De har vært i Kroatia de fire siste årene, og mente det var på tide å prøve noe nytt.

– Våren i Finnmark har vært forferdelig, og vi hadde et stort behov for varme. Vi synes det er rolig og fint her, og synes det er greit å slippe ”bling bling” og alt det andre typisk turismegreiene, sier Thomas Arnesen og ler.

– Strendene her er reine og fine, og det blir en del bading. Vi har også vært i Aqua Park i Torrevieja og på La Zenia Boulevard. Vi prøver å spise på forskjellige restauranter hver kveld, for å få forskjellige opplevelser. Det varierer en del i forhold til standard og service har vi sett. Vadsø har 6200 innbyggere, og det er faktisk fem familier bare i nabolaget vårt som har kjøpt feriehus i Torre de la Horadada, så vi har mange steder vi kan leie og kommer nok snart igjen, forteller Inger Andreassen.