Samarbeider om vinlansering i Norge

Åge Folkestad, vinprodusent og eier og driver av Restaurante Casa Vital i Altea, har innledet samarbeid med Bodegas Antonio Alcaraz.

Spaniaavisen

Publisert 27. august 2014 13:30

ALTEA

Folkestad startet sin egen vinproduksjon for tre år siden og vinene selges på 25 vinmonopol i Norge. Han har nå innledet samarbeid med Bodegas Antonio Alcaraz.

Fem av rødvinene, blant annet en reserva og to crianzar til Antonio Alcaraz, lanseres offiselt på bestillingsutvalget på Vinmonoplet i Norge 5. september sammen med Folkstads viner. 

Bodegas Antonio Alcaraz har mange prisbelønte viner, og de har vunnet mange internasjonale priser. To av vinene har oppnådd 92 poeng i Guia Piñin og er blant de 100 beste vinene i Spania. Det er første gang vinene lanseres på Vinmonopolet. 

Les også: Sultne harer og kaniner ødelgger vinavlingene

Åge Folkestads egenproduserte viner, Vino Casa Vital 2012-årgangene, er utsolgt i Norge. De nye 2013-årgangene, to type rødviner, rosevin og hvitvin er nå i salg på Vinmonoplet, men presenteres nå på nytt i Oslo. 

Denne uken samarbeider en norsk og en spansk vinprodusent fra Altea om vinlanseringen i Oslo. Vinene presenteres og «selges inn» i dag Gamle Logen for Horeca – en organisasjon for restaurant- og barbransjen i Norge, Vinmonopolets ansatte, samt pressen.

Fredag 29. august klokken 19.00 blir det spansk aften med tapas, vin, flamencomusikk og dans på Månefisken selskapslokaler. Da presenteres to av rødvinene fra Bodegas Antonio Alcaraz og en av rødvinene til Casa Vital.

Les også: Rødvinens 10 helsebringende kvaliteter

– For meg så er det et viktig og stort steg videre å promotere en så annerkjent og prisbelønt bodega som Bodegas Antonio Alcaraz. Vi har gått hver vår vei når det gjelder vinproduksjon, men med gjensidig beundring og respekt. Vi har opp gjennom årene holdt kontakten. Han var det første produsenten som presentrte sine viner i forbindelse med vinsmakingskursene her på Casa Vital. Dette blir et positivt og spennende samarbeid som jeg virkelig ser frem til, sier Åge Folkestad.

Han varsler nå at han vil samarbeide med flere bodegaer og bygge opp vinimporten over tid.

Antonio Alcaraz fra Altea kjøpte vindbodegaen ved foten av la Sierra de Cantabria i et av de beste vinområdene i Rioja i 1997. I 2001 ble den første vinen ble produsert. Hans viner har senere vunnet flere internasjonale priser. To av vinene som nå lanseres på Vinmonopolet, er fra drueranker som er mer enn 120 år gamle. 

Les også: Denne rødvinen er kåret til Spanias beste

– Vin er kunst og lidenskap. Den er en møysommelig prosess som ligger bak produksjonen. Alle druene blir høstet inn for hånd og kvaliteten sjekkes nøye før produksjonen settes i gang. Under innhøstingen i oktober er det over 150 personer i arbeid. Mine viner eksporteres til 26 land, men det er første gang de lanseres i Norge. Jeg ser frem til norgesturen og ikke minst til å samarbeide med Åge. Dette er et profesjonelt samarbeid mellom gode venner. Vi lanserer våre viner, ikke mine, sier Antonio Alcaraz.