Samarbeid skal lokke skandinaviske turister til Benidorm

Ryanair og Benidorm kommune har inngått avtale.

Spaniaavisen

Publisert 2. februar 2013 15:21

BENIDORM

Det irske lavprisselskapet har inngått en avtale med kommuneledelsen i badebyen nord på Costa Blanca de kommende månedene.

Ryanair skal promotere sine ruter spesielt fra Göteborg til Benidorm. Selskapet vil arrangere en pressetur for skandinaviske journalister fra Göteborg til Benidorm i løpet av nær fremtid. Ryanair flyr for tiden fire ukentlige avgnager mellom Göteborg og Alicante.

I gjengjeld skal Benidorms politiske ledelse arbeide hardt ovenfor AENA, som driver flyplassen El Altet, for at Ryanair skal få dispensasjon fra å bruke flybroene.
 
Byråd for turisme i Benidorm, Gema Amor, sier at på 80 prosent av alle flyplassene i Spania bruker man ikke flybroer. Derfor mener hun at Ryanair må få dispensasjon for å slippe å bruke dem i Alicante.

Turistbransjen på Costa Blanca mener de taper opp mot en million passasjerer i året på grunn av boikotten Ryanair har mot El Altet og AENA. Det irske lavprisselskapet har kuttet en rekke av sine flyvinger til El Altet på grunn av at de må betale for å bruke flybroene.