Salsa-mester lærer bort dans på Costa Blanca

Den tidligere norgesmesteren i Salsa, Ernesto Olivares, driver danseundervisning i Alicante.

Spaniaavisen

Publisert 26. november 2015 11:05

ALICANTE

Han leier seg også ut for danseundervisning for grupper i Torrevieja og Albir-området. 

Ernesto kommer fra Cuba, har bodd ti år i Norge, og har de siste syv årene bodd i Alicante. 

I Norge jobbet han som instruktør i Norges største salsaklubb, Salsa Nor. Det var broren hans, Cristobal Olivares og hans daværende kjæreste Reidun Svabø, som startet klubben. Ernesto og eks-konen, Dinah Laland, ble norgesmestere i Salsa i 2001. 

– Jeg underviser i Alicante hver kveld mandag til fredag fra klokken 19-22 i Salsa, Kizomba, Bachata, Cha Cha Cha, Zumba, Merengue og Afro Cubano. Mine faste timer er i Alicante, men det er også mulig å leie meg inn for privat undervisning i de norske områdene. Jeg snakker norsk etter å ha bodd 2 år i Oslo og 8 år i Stavanger-området, sier Ernesto. 

Den blide kubaneren fokuserer på teknikk, og er streng når han underviser. Noen morsomme kommentarer er det tid til innimellom, men det er ingen «slingring i valsen» når dansen skal læres. 

– Selv om jeg er streng når det kommer til teknikk, så er det viktig å nyte og ha det kjekt. I dans er det viktig å lytte til musikken og følge rytmen. For å bli en god danser må man ha musikkforståelse, bevege seg i takt og føle musikken. Jeg lærer deltakerne riktig teknikk, samtidig som jeg prøver å få dem til å stresse ned og føle musikken. Målet er at de skal oppnå danseglede, forteller Ernesto.

På Facebook kan man gå inn på «Kizomba virjuo» eller «Salsasino un sabor diferente» for informasjon, videoklipp og oversikt over de forskjellige kursene.