Salget av E-sigaretter stuper i Spania

Her er årsaken.

Spaniaavisen

Publisert 20. mai 2014 08:51

MADRID

Salg av elektroniske sigaretter har stupt med 70 prosent i Spania på grunn av strenge regler og uenighet om hvorvidt dampen fra sigarettene er skadelig.

Organisasjonen La Asociación Nacional Española de Vapeadores (ANEV) mener det drives bevisst feilinformasjon og at damp istedenfor røyk er langt minde helseskadelig.

De mener at E-sigaretten ikke bør være underlagt de samme restriksjoner som tobakk. ANEV hevder at Spanias forbud mot bruk av E-sigaretter i nærheten av skoler, helsesentre eller på offentlige steder, og fortsatte helseadvarsler har kun økonomiske motiv.

Leiebil i Spania får du rimelig her. Sjekk selv. Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Dette gjøres kun for støtte store farmasøytiske giganter som gir medisiner for å hjelpe folk slutte røyke. Hensikten er å få inn flere millioner i skatt, hevder ANEV.

ANEV spår at hvis denne trenden fortsetter må 20 prosent av butikkene som spesialiserer seg på å selge e-sigaretter stenge, noe som vil føre til at flere arbeidsplasser vil gå tapt.

Allerede har over halvparten av utsalgsstedene blitt nødt til å stenge.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har advart om at bruk av e-sigaretter ikke er et sunt alternativ til røyking som det offentlige har blitt ledet til å tro.