Så var galskapen i gang igjen ved spanske hoteller

Fire utenlandske turister skadd på under en uke - flere har drevet med "balconing".

Terje Aspdahl

Publisert 19. juni 2014 05:27

BALEARENE

Fire personer har den siste uken blitt skadd i fallulykker fra spanske hotell på Ibiza (Balearene). Det dreier seg om tre menn og en kvinne – alle utenlandske turister – som har falt fra terrasser og vinduer.

Flere har drevet med såkalt balconing hvor man hopper fra balkonger og lignende ned i hotellbassenget. Ikke alle er edru i forsøket og ikke alle treffer bassenget.

Senest i går ble en 30 år gammel mann lagt inn på sykehus med hodeskader etter å ha falt fra 2. etasje. Han ble fraktet til sykehuset klokken 03.15.

Fredag ble to briter lagt inn på Can Misses-sykehuset på Ibiza. Turistene, en 30 år gammel mann og en 20-årig kvinne, falt fra henholdsvis 2. og 4. etasje ved et leilighetsanlegg. Begge havnet på intensivavdelingen med alvorlige skader.

I 2010 døde seks personer i balconing-ulykker mens 11 personer ble skadd. De fleste er unge britiske og tyske turister som har det til felles at de var beruset.

15. april døde en nordmann etter å ha falt fra 4. etasje ved et hotell i Magaluf på Mallorca. Det er ikke bekreftet at det skyldtes såkalt balconing.