Sa ja i Spania - høytid for giftermål for nordmenn

Giftet seg samtidig i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 18. juli 2017 07:30

TORREVIEJA

Det er er populært å gifte seg i Spania, og mange velger Torrevieja. Sjømannskirken her vier mellom 50 og 60 brudepar i året.

I sommer har sjømannsprest Arnfinn Eng for første gang også gjennomført et dobbeltbryllup på Torre del Moro nord i Torrevieja.

– Å få vie mennesker som er glad i hverandre er en takknemlig og gøyal del av prestegjerningen. I Houston (Texas, USA) hvor jeg jobbet tidligere, hadde jeg tre til fire vielser i året. Hittil i år har jeg viet cirka 20 brudepar her i Torrevieja, sier Arnfinn Eng.

– Jeg viet et ganske ungt par tidligere i dag, men det er sjelden det er unge par som gifter seg her.

Gjør som 22.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

Brudeparene som valgte å gifte seg under åpen himmel, er alle godt voksne og traff hverandre på Costa Blanca.

– Vi har hvert våre sommerhus i Quesada og har blitt gode venner. Julaften gikk både jeg og Gunnar ned på kne å fridde. Og som dere ser sa de begge ja, sier Tom Andersen (65) til Vikingposten.
– Jeg måtte ha betenkningstid til dagen etter, men var ikke tvil, sier hans nybakte kone Brith Kjerland (60) og ler. 

Dobbeltbryllupet var et overraskelsesbryllup. Kun datteren til Gunnar Vange (67) fikk vite om gifteplanene med Ruth Mobergslien (66) da han er enkemann.

– Vi er godt voksne mennesker og har alle hatt forhold tidligere. Etter vennskapet vi har utviklet her i Spania har vi endt opp å bo i samme område i Norge også. Nå er vi også blitt naboer på Fana i Bergen, sier brudgom Tom Andersen.

Kvelden ble feiret med forlovere som også holder til i Quesada.