Så å si umulig å få flybilletter til Norge

Ryanair-kutt skaper trøbbel for reisende fra Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 3. november 2011 07:37

TORREVIEJA

På grunn av Ryanairs rutekutt fra El Altet i Alicante er det for tiden store problemer å få ordnet flybilletter. Karin Harvey Müller og barnebarnet fikk problemer med å rekke en begravelse. 

Etter alle kanselleringene i rutetilbudet til Ryanair fra El Altet til Skandinavia, ble de fleste direkte flyvninger til Norge utsolgt i forrige uke. Om man vil til Norge før neste uke er mulighetene små med fly. En mellomlanding i en by i Europa er så å si eneste utvei. Prisene på flybillettene har skutt i været, og med en hotellovernatting kan det bli dyrt om du ikke kan vente noen dager eller uker.

Les også: Norwegian med sommerrute til Murcia fra flere norske byer

– Jeg tror Ryanair vil ta opp noen av rutene sine igjen, men de setter selskapet i et enda dårligere lys enn tidligere. Ryktet til Ryanair er uansett ikke bra, sier Eva Christensen, som fortsatt er innehaver av reisebyrået Saga Travel.

– Jeg har vært uten Internett i tre uker, derfor fikk jeg ordnet flybillett via venner i Norge til meg selv. Men jeg har barnebarnet mitt her i Spania, som også vil hjem. Han fikk ikke ordnet seg billett før vi kom innom Eva Christensen her på Saga Travel. Jeg fikk plass til han via Bergen lørdag, men han må ha en overnatting før han reiser videre til Oslo søndag. Han er villig til å gjøre hva som helst for å rekke begravelsen mandag, derfor tar jeg sjansen på billetten Eva kan tilby her nå. Alle disse kanselleringene setter oss reisende i en knipe, sier Karin Harvey Müller til Vikingposten.

Les også: Dette Ryanair-produktet skal du slippe å betale gebyr for

Christensen gikk for en tid tilbake ut med at hun ville selge reisebyrået, og få noen roligere dager. Det meldte seg noen kjøpere, men foreløpig er det ikke blitt noe salg.

– Jeg er opptatt av at de fremtidige eierne vil drive byrået i samme ånd som vi alltid har drevet. Men ingen av interessentene har hatt noen form for bakgrunn innen reisebyrå. Derfor jobber jeg like mye, og om ikke mer nå på grunn av Ryanair, sier Christensen.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

– Tidligere var det tre norske reisebyråer her i Torrevieja, så vidt meg bekjent er det bare meg tilbake. Men kommer de rette kjøperne så selger jeg. Og helst før jeg blir 80 år, sier Christensen, og smiler lurt.