Rystes av flere ulykker i fornøyelsesparker

På Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 14. juli 2014 09:11

BENIDORM

En 27 år gammel britisk turist ble skadet da han tok vannsklien Vertigo i vannparken Aqualandia i Benidorm.

Den skadede Jamie Norman (27) sier at 10 minutter etter hendelsen ble vannsklien gjenåpnet. Vannsklien Vertigo er en av verdens høyeste og har to sklier på 28 og 33 meter.
– Lemmen sviktet og jeg styrtet rett ned i sklien. Jeg kunne ha blitt drept. Hvis jeg hadde blitt slått bevisstløs hadde jeg mistet kontrollen og sannsynligvis falt og druknet i bassenget, sier Jamie Norman.

27 åringen fikk store skader i ansiktet og ble kraftig forslått, samt skrubbmerker på ben og armer.
– Jeg har tatt vannsklien to ganger før, men denne gangen var lyden i lemmen anderledes og den åpnet ikke på riktig måte. En skremmende opplevelse, sier Norman.

Den britiske turisten ble behandlet av lege på stedet. Han sier at de ansatte bare virket interessert i å få ham ut av parken etter ulykken. 
– Jeg var åpenbart fortvilet og redd, men de viste ingen tegn til å tilkalle ambulanse. De sa bare; «Vi skal sy deg» og jeg ble behandlet av en lege på stedet. Jeg sa at sklien ikke var trygg, men det ignorerte de og tilbød meg gratisbiletter til Terra Mitica, sier Jamie Norman.

Aqualandia har samme eiere som Terra Mitica temapark, der en 18-år gammel islandsk turist ble drept etter å ha blitt kastet ut fra en berg-og dalbane i forrige uke.