Ryddet opp etter boliglotteri-fiasko

Tapte nesten 300.000 kroner på eget lotteri.

Terje Aspdahl

Publisert 1. desember 2011 08:21

TORREVIEJA

De skulle solgt 39.000 lodd, men klarte bare litt over femti! Hus, bil og solide pengepremier ble byttet ut med tre vesentlig mindre pengepremier. Arrangørene tapte 290.000 norske kroner på lotterfiaskoen.

Per-Andreas Johnsen fikk en forretningside i forbindelse med han skulle selge huset sitt. Et lotteri hvor man kunne kjøpe lodd på huset han egentlig skulle selge.

Men lotteriet ble ikke den suksessen han håpet. For lite lodd ble omsatt, og det ble etter reglene satt opp små pengepremier i stedet for luksusbolig med biler og store pengepremier. Arrangørene brukte 300.000 kroner på lotteriet, utgifter for å få alle tillatelser og betalingssystemer i orden. De sitter nå igjen med 10.000 kroner i inntekter. Det vil si et rent tap på 290.000 kroner. Lotteriet solgte litt over 50 lodd. Målsetningen var 39.000 solgte lodd. En fiasko – og dyr lærepenge!

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca – sjekk ut prospektene

– Jeg føler jeg må gå ut og fortelle Vikingpostens lesere hvordan dette ligger an, spesielt da et herværende 14-dagersmagasin på Costa Blanca, og en av deres lesere, påstår det ligger noe muffens bak hele lotteriet. Det gjør det absolutt ikke.

– Vi har hele veien informert våre kjøpere om lotteriets regler. Den enkelte kjøper måtte til og med krysse av på nettsiden vår at man godtok og hadde lest reglementet. Der sto det klart og tydelig at om det ble solgt for få lodd, ville det bli pengepremier. Pengepremiene er utbetalt som vi lovet. Alt er gjort etter reglene. Vi måtte blant annet ha en gamblinglisens for å kunne gjennomføre lotteriet. Med stempel og godkjenning fra Notarius. Trekningslisten lå faktisk ute to måneder etter trekningen ble foretatt. Da mener jeg de som har kjøpt lodd har hatt rikelig med tid til å kunne sjekke opp dette, sier Per-Andreas Johnsen til Vikingposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev, så får du nyhetene på epost. Tjenesten er gratis

Pål Hammond-Moe vant lotteriets 3. premie, og har ingenting å utsette på hvordan det hele foregikk.
– Når man kjøper lodd over nettet som blant andre jeg gjorde, må man selv følge med på hvordan det utvikler seg. Jeg kjøpte noen lodd og var innom nesten daglig for å følge med. Derfor føler jeg meg heller ikke lurt. På nettet sto det klart og tydelig hvordan lotteriet skulle gjennomføres.
Det ble ikke som de hadde forutsett, men det ble gitt klart utrykk for at om det ble solgt for få lodd, og dermed ble det ingen hus- eller bilpremier. Da ble det pengepremier. Når jeg samtidig vant 3. premie kan jeg ikke annet enn være fornøyd med det. Jeg kan ikke fatte at noen kan føle seg lurt, sier Pål Hammond-Moe.

– For at vi skulle klare å selge flere lodd  per kunde per transaksjon, måtte vi bruke flere nummerserier. Derfor kan det virke underlig at noen av de veldig få loddkjøperne fikk lodd med nummer over 170 på. Men dette er det en teknisk forklaring på, sier Johnsen.