Ryanair truer med å kutte trafikk fra Norge til Alicante

Blir tvunget til å bruke gangbroene til og fra flyene ved den nye flyplassen.

Spaniaavisen

Publisert 5. april 2011 11:13

ALICANTE

Det irske selskapet sier det vil gjøre alvor av planene om å kutte 80 prosent av operasjonene ved El Altet dersom AENA tvinger Ryanair til å begynne å bruke dockingsystemet med gangbroene.

Årsaken er at av- og ombordstigning vil koste selskapet rundt to millioner euro – 16 millioner norske kroner – i året fordi de må kjøpe tjenesten hos flyplasseieren.

Konsekvensen blir at Alicante dermed mister 31 av Ryanair-rutene og antall passasjerer som flys av selskapet går ned fra fire til 1,5 millioner årlig.

På denne "dødslisten" er rutene til Alicante fra Norge, og da Torp lufthavn Sandefjord, samt fra Västerås (Stockholm).

Nye Spania-boliger på plass i vår boligportal

– Jeg beklager av vi må gå til slike skritt, men dessverre er det uunngåelig, sa Michael O`Leary i Ryanair på en konferanse i Alicante i dag.

Men han er klar på at Ryanair ikke vil gjøre alvor av planene dersom AENA snur og selskapet får gjennomføre av- og ombordstigning som i dag – uten gangbro.

– Det er på tide at AENA som har monopol på spanske flyplasser, slutter å bruke sin dominerende makt til å tvinge selskaper som Ryanair til å bruke unøvendige hjelpemidler som vi verken ønsker eller vil betale for, raser O`Leary.

Her finner du hjelpen du leter etter – sjekk ut vår bransjeguide

Ryanairs varslede rutekutt vil føre til at AENA taper 18 millioner euro i flyplassavgifter, 12 millioner euro i kommersielle inntekter og anslagsvis koste 2500 personer jobben. Alt ifølge Ryanair.