Ryanair øker gebyrene igjen

Økt boardingkort-gebyr og dyrere å ta med kofferten.

Spaniaavisen

Publisert 9. desember 2011 18:16

MADRID

De som skal ut og fly med det irske flyselskapet og ikke har printet ut boardingkortet før de kommer på flyplassen, må heretter betale et gebyr på 60 euro, nesten 470 kroner. Tidligere har det kostet 40 euro.

Samtidig varsler selskapet at koffertgebyret vil bli bli økt til 20-25 euro per koffert i høysesongen. Det vil si juni, juli, august, september samt i julen.

Les også: Nordmann svindlet for 15 millioner i Spania

Ryanair gjennomfører disse prisøkningene for å få flere til å reise med håndbagasje. – 70 prosent av de reisende blir ikke rammet av prisøkningen fordi de kun reiser med håndbagasje, sier selskapet.

I høysesongen blir også gebyret for å bestille billetter på telefon eller via websiden økt fra 35 til 60 euro. I lavsesongen, fra oktober til mai, forblir gebyret 15 euro.

Les også: Forbrukerorganisasjon drar fem flyselskaper for retten

Selv de som booker alt online og bekrefter at de vil ha med seg koffert må ut med 25 euro i gebyr – en økning på fem euro per koffert.

På hjemmebane høster Ryanair motbør for gebyrpolitikken. Consumers Accociation of Ireland lurer på hvordan folk skal kunne med håndbagasje i høytiden og når man skal på ferie.

– De straffer de reisende. Jeg mener at Ryanair forsøker å loppe kundene, sier Dermott Jewell til irske aviser.