Ryanair måtte nødlande på Rygge

OPPDATERT: Passasjerene måtte innta nødlandingsstilling.

Spaniaavisen

Publisert 13. september 2012 19:16

RYGGE

06:17
Ryanair sitt fly fra Alicante til Rygge i ettermiddag fikk store problemer når det skulle lande på flyplassen ved Moss. Flyet fikk ikke ut flapsen. Passasjerene måtte innta posisjonen for nødlanding. Flyet landet uten skader litt over klokken 20.

– Stemningen var dårlig om bord, og mange ga uttrykk for at de aldri mer ville reise med Ryanair. Jeg ble beroliget av en pensjonert flyver som satt like ved siden av meg, og han kunne fortelle at det burde ikke være noe problem å stanse flyet bare med motorkraft. Når vi får beskjed om å innta stillingen for nødlanding, føler du deg ikke høy i hatten. Dessuten så jeg at en av flyvertinnene begynte febrilsk å bla i instruksjonsboka like før vi skulle lande uten flaps, sier Roy Morten Andersen.

Passasjerene fikk beskjed på høyttalerne om å innta posisjonene for nødlanding. Flyet kretset rundt flyplassen i cirka 20 minutter før det landet.

Pilotene måtte lande flyet bare med hjelp av bremsen på motorene. Spaniaavisen har vært i kontakt med passasjerer som følte det hele svært ubehagelig.

På vår Facebook-side forteller passasjer Grethe Møller om episoden slik:

– Jeg tror nok cabinpersonalet ble litt stressa, men kapteinen var rolig og forklarte hva som kom til å skje når flapsen ikke virket. Det verste var forsinkelsen pga mye motvind og urolig luft over Europa.