Ryanair kutter også i sommerprogrammet fra Alicante

OPPDATERT: ...men Sandefjord lufthavn Torp skal være tilbake på ruteplanen. 

Spaniaavisen

Publisert 13. desember 2011 10:58

EL ALTET

14:03
Ryanair-sjef Michael O`Leary legger økt press på Aena for å få slippe å bruke flybroene ved den nye flyplassen i Alicante. I dag var han innom Alicante bare for å fortelle at selskapet vil kutte i tilbudet denne sommeren.

I protest mot gebyrene selskapet må betale for å benytte flybroene for å ta passasjerer på og av flyene på El Altet, droppet Ryanair en rekke ruter i vintertilbudet. Kuttene fortsetter.

Les også: Ryanair godtar ikke Alicantes flyplasskompromiss

13 ruter ble lagt ned i høst, ytterligere seks ruter forsvinner til sommeren. For nordmenn ser det ut som sommerruten Sandefjord Lufthavn Torp-Alicante overlever. Men det kan hende det ikke blir like mange turer som tidligere mellom byene.

For å ramme Aena velger Ryanair å kutte i ruter som er svært populære, som London, Madrid og Sevilla. Men det ryker 15-16 ruter til. Det kan se ut som tilbudet til Göteborg blir svekket.

Les også: Flyplassen gir etter for Ryanair

Mens det irske selskapet normalt har 11 fly som har base ved El Altet sommerstid, vil bare fem fly være her til sommeren.

Michael O`Leary sier det bare er én grunn til raseringen av tilbudet i Alicante: At selskapet er pålagt å benytte flybroene for passasjerene.

Leiebil i Spania eller Norge? Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Krangelen mellom Ryanair og Aena fører til tap av 1,5 millioner reisende ved El Altet til sommeren. Ryanair vil ventelig øke aktiviteten fra andre steder i Spania, blant annet Balearene.

PS! Ryanair åpner to nye ruter fra Sandefjord lufthavn Torp og Haugesund til Palma de Mallorca. Flyvningene starter opp 25. mars.