Ryanair gir Alicante-flyplassen frist på én uke

Krever å få slippe å bruke flybroene på alle avganger og ankomster - truer med å flytte virksomheten til Corvera-flyplassen.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2012 08:57

EL ALTET

Onsdag la Ryanair frem tall som viser at El Altet-flyplassen har gått glipp av 1,5 millioner reisende det siste året etter at selskapet kuttet ned fra 11 til fem fly på basen sin i Alicante.

Rutekuttene ble gjennomført fordi selskapet ble tvunget til å bruke flybroene når passasjerene skal av og på flyene.

Tall fra spanske luftfartsmyndigheter (AENA) viser derimot at Ryanair har flere fly som ikke bruker flybroene nå enn det de hadde da de bare brukte den gamle terminalen.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Noen bedre?

70 prosent av alle ankomster og avganger til Ryanair skjer ved at passasjerene går til og fra flyene, og ikke via flybroene.

Ryanair har på sin side lagt inn et tilbud til AENA der de foreslår at alle sine flyruter til El Altet skal slippe å bruke flybroene. Ryanair har satt svarfristen til 15. november.

Hvis selskapet slipper å bruke flybroene vil de tilbakeføre to fly til basen i Alicante, og de vil bringe 600.000 nye passasjerer til flyplassen bare i løpet av 2013.

Samtidig lar Ryanair det skinne gjennom at selskapet er fristet av mulighetene som åpner seg på den nye flyplassen i Murcia.

Her finner du over 50 boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

– Vi kan få bedre betingelser enn på El Altet. Vi er i kontakt med representanter for Corvera-flyplassen og vil vurdere denne muligheten i nær framtid, sier Niall O’Connor i Ryanair.